Sari la conținut

Expoziția Națională de Fotografie Etnografică „Oameni și datini”, la Reduta

expozitia-nationala-de-fotografie-etnografica-oameni-si-datini-la-reduta

Centrul Cultural Reduta, prin Serviciul Cultură Tradițională, vă invită marți, 12 decembrie, de la ora 13, la vernisajul Expoziției Naționale de Fotografie Etnografică „Oameni și datini”, care va avea loc în foaierul instituției. Aceasta este a treia ediție a concursului național de fotografie etnografică, la care s-au înscris 59 de fotografi cu lucrări care acoperă diferite zone etnografice ale ţării. Desfășurat în perioada 25 septembrie – 31 octombrie, concursul a fost structurat în două secțiuni – portret și momente etnografice, câștigătorii acestei ediţii fiind:

MARELE PREMIU „Oameni și datini” – CENAN CIPRIAN (Zau de Cîmpie) – Luminaţia

Secțiunea PORTRET

Premiul I – POPESCU DIANA (Alba Iulia) – Puritate

Premiul al II-lea – DINU COSNTANTIN (Făgăraş) – Pictorul

Premiul al III-lea – CĂPĂŢÎNĂ IOAN (Râşnov) – Human bear

Secțiunea MOMENT

Premiul I – ÁDÁM GYULA (Miercurea Ciuc) – Inima pământului

Premiul al II-lea – SZABÓ ATTILA (Braşov) – Iarna pe dealuri

Premiul al III-lea – DUMITRESCU VLAD (Braşov) – Un moment la ţară

„Expoziția cuprinde pe lângă fotografiile câștigătoare, cele mai bune lucrări cu caracter etnografic, din domeniul culturii tradiționale materiale sau imateriale - obiecte de patrimoniu cultural tradițional, obiceiuri, costume populare, portrete, ocupații și arhitectură tradițională. Pe măsură ce elementele de civilizaţie sătească dispar, fotografia etnografică rămâne una dintre puţinele surse de informare în domeniu”, au declarat organizatorii.

Cu ocazia vernisajului vom lansa şi prima ediţie a Albumului de fotografie etnografică „Oameni şi datini” care cuprinde lucrările de la primele două ediţii ale concursului.

Expoziţia din foaierul Centrului Cultural „Reduta” va fi deschisă publicului braşovean în perioada 12 decembrie 2017 – 24 ianuarie 2018.

Comentarii

Ultimă oră