Sari la conținut

Comemorarea a 70 de ani de la Holocaust la Braşov s-a încheiat duminică cu vernisajul expoziţiei de fotografie ,,Orizonturi – imagini ale Israelului Contemporan”. Evenimentul a avut loc în foaierul Teatrului Sică Alexandrescu.
„Este o expoziţie itinerantă realizată de artişti fotografi din Israel, pe care ambasada Israelului din România, pentru a promova imaginea Israelului în România, a adus-o aici şi a deschis-o la Braşov, dar a deschis astfel de expoziţii în mai multe oraşe ale ţării”, ne-a spus Tiberiu Roth, preşedintele comunităţii evreilor din Brașov.
La expoziţia de fotografie a fost prezent şi ambasadorul Israelului în România, care i-a invitat pe braşoveni să descopere noul şi vechiul Israel, care poate fi o bună sursă de inspiraţie prin peisajul său variat şi prin legătura specială dintre geografia şi istoria acestei ţări.
Locuri interesante de explorat. „Fotografiile oferă o imagine deosebită, oraşe pline de viaţă, cu arhitectură modernă, universităţi, muzee. Sunt locuri interesante de explorat cum ar fi Marea Moartă, locul cel mai jos din lume, staţiunea Eilat de la Marea Roşie şi Tel Aviv, oraşul care nu doarme niciodată”, a declarat pentru BrașovulTău Dan Ben Eliezer, Ambasadorul Israelului în România.
Expoziţia poate fi vizitată timp de 2 săptămâni la Teatrul Sică Alexandrescu.
70 de ani de la Holocaust. Comunitatea evreilor din Braşov a comemorat în aceste zile  70 de ani de la Holocaust. Pe 9 octombrie 1941 a început deportarea evreilor din România, în vagoane de marfă încuiate. Acestea au luat drumul Transnistriei şi Auschwitz-ului. Au pierit de epuizare, frig, foame, boli sau de gloanţe, sute de mii de evrei. Între 280.000 şi 380.000 de evrei au murit în perioada Holocaustului. „Anul acesta  data de 7 octombrie se suprapune peste o mare şi importantă sărbătoare religioasă evreiască. Este Ziua Ispăşirii şi comemorăm şi Ziua Holocaustului, suprapusă cu acest eveniment”, ne-a spus Tiberiu Roth, preşedintele comunităţii evreiești Brașov.

Comentarii

Ultimă oră