Sari la conținut

Expoziție cu păsările din aria protejată Natura 2000 la Muzeului Civilizaţiei Urbane

expozitie-cu-pasarile-din-aria-protejata-natura-2000-la-muzeului-civilizatiei-urbane

Păsările protejate ale Braşovului, pot fi acum admirate (fotografiate sau împăiate) într-o interesantă expoziţie, ce va fi deschisă publicului până în august 2017.

La 30 de kilometri de Braşov, aria protejată Natura 2000 Dumbrăviţa - Rotbav - Măgura Codlei are câteva exemplare de păsări sălbatice care nu pot fi văzute în alte colţuri de ţară.

Iar acestea pot fi acum admirate şi la Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului (Piața Sfatului nr. 15), într-o nouă expoziţie de fotografii, ce vrea să promoveze patrimoniul natural ce trebuie protejat.

Pe lângă fotografii, la Muzeu pot fi văzute şi exponate – păsări împăiate sau cuiburi, din colecţia Muzeului Facultăţii de Silvicultură şi Exploatări Forestiere Braşov.

Expoziţia îşi propune să atragă atenţia asupra importanţei conservării faunei şi a habitatelor naturale, ca parte a patrimoniului local, prezentând publicului diversitatea speciilor de păsări sălbatice întâlnite la numai 30 km de Braşov, în aria protejată Natura 2000 Dumbrăviţa - Rotbav - Măgura Codlei, dar şi în alte părţi ale Ţării Bârsei.

„Scopul este de a informa și conştientiza publicul asupra unor locuri minunate şi de asemenea de a proteja, de a conserva aceste zone deosebite”, a explicat conf.univ.dr. Dan Ionescu, de la Facultatea de Silvicultură Braşov, Societatea Ornitologică Braşov.

„Vrem să promovăm un concept – acela de peisaj cultural, mai ales această expoziţie prezintă un univers protejat, o zonă protejată şi vrem să punem accentul pe patrimoniul natural”, a precizat Ligia Fulga, directorul Muzeului Civilizaţiei Urbane a Braşovului.

Fotografiile au fost realizate de fotograful şi ornitologul amator Bogdan Ciungara, care a explicat proveniența imaginilor: „N-am fotografiat special pentru această expoziţie, pozele sunt făcute în decursul ultimilor ani, în vizitele din aria protejată şi în jurul Braşovului, în păduri şi alte locaţii”.

Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului propune, cu această ocazie, şi o incursiune în istoria ornitologiei la Braşov, din sec. al XIX-lea până în prezent, cu prezentarea unor personalităţi notabile.

Expoziţia poate fi vizitată până la sfârşitul lunii august.

Comentarii

Ultimă oră