Sari la conținut

Expoziţie de bijuterii din pietre preţioase, la Casa Sfatului

expozitie-de-bijuterii-din-pietre-pretioase-la-casa-sfatului

În acest sfârşit de săptămână,  la Casa Sfatului din Brasov, are loc expozitia "Mineralia". Timp de 3 zile, expozitia dedicată  "imperiului mineralelor şi castei pietrelor pretioase" propune publicului larg o incursiune in minunata lume a pietrelor, de la cristale şi eşantioane de colecţie  în stare naturală  la pietre de podoabă şlefuite  şi montate în bijuterii. Deschiderea  expozitiei "Mineralia Brasov" are loc vineri, 14 iunie 2013, la ora 10,00, la Muzeul Judetean de Istorie Brasov.

Cristalele de cuarţ transparent, cristale de ametist mov sau citrin galben, bucăţi de jasp, rodocrozit sau calcedonie,agate de dimensiuni impresionante, geode, tăvi din malachit verde sau din calcar, sculpturi de aragonit, sunt câteva dinfre "obiectele de interior". Bijuteriile - de la simple inele, cercei sau brăţări până la coliere elaborate inglobând multă  fantezie - sunt confecţionate numai din pietre semipreţioase: acvamarin, agat, lapis lazuli, granat, opal, turcoaz, turmalina, topaz sau din chihlimbar, coral si perle.
Bijuterii de excepţie din labradorit, opal de foc, sugilit, smarald, rubin sau safir. Vedetele ediţiei: *opalul negru" australian = opal de culoare albastru-indigo descoperit in minele din centrul Australiei,  "jadul imperial'= varietatea cea mai valoroasă de jadeit verde inchis, serafinitul = mineralul din Rusia a cirui denumire provine de la structura ce seamănă cu aripile de inger, onixul = agatul negru cu dungi albe, calcedonia strălucitoare de Uruguay.

Cartea "Gemologie practică" - identificarea pietrelor preţioase", singurul ghid al pietrelor utilizate in bijuterii scrisă de un autor român, editată la inceputul acestui an, va fi prezentată in cadrul expoziţiei. Va fi insoţită de un set de cărţi poştale cu minerale de colecţie din România.


Program de vizitare: vineri - duminică: 10,00- 18,00.

Comentarii

Ultimă oră