Sari la conținut

Expoziție despre cum ar arăta o civilizație fără combustibili fosili

expozitie-despre-cum-ar-arata-o-civilizatie-fara-combustibili-fosili

Expoziţia Post-Oil City la Aula Sergiu T. Chiriacescu.

Anunţată iniţial pentru luna septembrie, dar apoi amânată, expoziţia Post-Oil City va fi vernisată astăzi 21 octombrie, de la ora 14.00, în Aula Sergiu T. Chiriacescu.

Expoziţia Institutului pentru Relaţii Externe ( IFA ), Stuttgart/ Germania, în cooperare cu ARCH+, Revistă pentru Arhitectură şi Urbanism, Berlin ne prezintă cum ar arăta viitorul fără combustibilii fosili.


   În timp ce mai mult de jumătate din populaţia globului trăieşte în oraşe, trebuie ca propunerile de soluţii în legătură cu urmările schimbărilor climatice şi cu terminarea previzibilă a combustibililor fosili să înceapă tocmai de la problemele urbane. Expoziţia şi catalogul acesteia prezintă proiecte inovative din Asia, Africa şi America, ce abordează preocupări actuale precum: cum se schimbă oraşul prin tranziţia de la energii fosile la cele regenerabile? Ce efecte au energiile regenerabile asupra sistemului urban, asupra politicii de sustenabilitate şi mobilitate?

Deşi proiectele prezentate în expoziţie diferă prin metodele şi aria lor de acoperire, ele au totuşi ceva fundamental în comun: ele ilustrează o combinaţie exemplară de ficţiuni, inovaţii şi flexibilitate a gândirii, de care avem urgentă nevoie pentru a ne reorganiza oraşele şi planeta în vederea unui viitor durabil.


   Expoziţia „Istoria viitorului oraşului”, va avea vernisajul astăzi, 21 octombrie de la ora 14:00, la Aula Magna a Universității Transilvania Brașov (Str. Iuliu Maniu 41A). Este organizată de Centrul Cultural German. Intrarea este gratuită. Expoziţia va rămâne deschisă până în 9 decembrie.

Program de vizitare: L – S, 11:00 – 18:00.

Comentarii

Ultimă oră