Sari la conținut
expozitie-in-memoria-presedintelui-kennedy

Ambasada Statelor Unite ale Americii şi Universitatea Transilvania din Braşov inaugurează astăzi, 25 mai, expoziţia de fotografie „Un vizionar american: Viaţa şi vremurile lui John F. Kennedy”, cu ocazia celebrării a 100 de ani de la nașterea fostului președinte american.

Expoziţia este bazată pe cartea istoricului Douglas Brinkley şi a nepotului lui Kennedy, Stephen Kennedy Smith, și conţine 77 de fotografii reprezentative realizate de fotografi americani şi străini, care ilustrează dramatismul vieții lui John F. Kennedy.

Fotografiile sunt parte a colecţiilor Bibliotecii Prezidenţiale și a Fundaţiei Bibliotecii care îi poartă numele președintelui, a unor colecţii private şi a arhivelor familiei Kennedy.

Expoziția va ajunge în 30 de ţări, precum şi în muzee din Statele Unite, începând cu Smithsonian American Art Museum din Washington şi cu New York Historical Society din New York.

La Brașov, expoziţia va fi deschisă în Aula „Sergiu T. Chiriacescu” a Universităţii Transilvania, în perioada 25 mai - 8 iunie 2017.

Comentarii

Ultimă oră