Sari la conținut

Doi medici veterinari din Marea Britanie au venit la Brașov să facă voluntariat la azilul de câini din Triaj, administrat de Asociația Milioane de Prieteni. Peter și Gill Dale au aflat din presa engleză despre situația, de multe ori dramatică, a câinilor comunitari din municipiul Brașov.  
Nepăsare sau ignoranță? Mulți nu știu ce trebuie să facă pentru a ajuta un animal părăsit pe străzi. Nu sunt puțini cei care se plâng de faptul că printre blocuri numărul câinilor este în creștere, însă nimeni nu pare să își pună întrebarea cum ajung acolo? Azilul de animale de la Triaj este acum suprapopulat, iar numărul puilor îngrijiți de cei de la Asociația Milioane de Prieteni este foarte mare. Cele mai multe  exemplare provin chiar de la câinii cu stăpâni care abandonează animalele, uneori imediat după ce au fost fătate. Dacă nu mai vreți să mai vedeți câini pe stradă, soluția este să îi sterilizați: atât pe cei din curtea voastră, cât și pe cei din apropierea casei.
Un brașovean nu și-a dus doar câinele propriu la veterinar pentru a fi sterilizat, ci și pe cei din curtea societății unde lucrează pentru ca aceștia să nu se mai înmulțească fără neștire. Medicii veterinari englezi au lucrat cot la cot pentru sterilizarea câinilor. "Sunt câteva asociații din Marea Britanie care au anunțat prin mass-media că cei din România au nevoie de ajutor. Am venit să vedem cum putem ajuta. Cei de aici sunt foarte ocupați au foarte mult de muncă și am venit să ajutăm cum putem, " a declarat medicul Peter Dale.

Îi puteţi adopta. Cei doi nu sunt singurii străini care ne dau lecții în ceea ce privește voluntariatul, protecția animalelor și sterilizarea câinilor. Hanna, o tânără din Germania, care e studentă la facultatea de Silvicultură  își petrece timpul, de trei ori pe săptămână, la azil. "Îmi plac mult câinii. Am și eu doi acasă și am vrut să văd dacă pot ajut cu ceva. Și vin de trei ori pe săptămână la azil să-i plimb, să mă joc cu ei și să-i îngrijesc. " a spus Hanna Kiefer.  
 Câinii sunt pufoși, vioi, cu ochi nevinovați, dornici să își găsească stăpâni pe care să îi iubească și să îi apere. Brașoveni îi puteți lua acasă pentru că veterinarii Asociației Milioane de Prieteni i-au sterilizat, i-au vaccinat și le-au făcut și carnete de sănătate. Puteți astfel câștiga un prieten de nedejde. (A.L.)

Comentarii

Ultimă oră