Sari la conținut
facebook-lanseaza-rooms

Toţi utilizatorii de Facebook Messenger vor putea participa, în curând, la discuţii pe anumite subiecte, în cadrul unor grupuri publice.

Sub numele Rooms, Facebook a desfăşurat în 2014 un experiment - o reţea socială semi-anonimă construită în jurul subiectelor, în locul prietenilor. Abordarea aleasă s-a dovedit un eşec, dar aceeaşi idee, cu acelaşi nume, renaşte acum în cadrul aplicaţiei de chat Facebook Messenger.

Facilitatea Rooms din Facebook Messenger desemnează un tip diferit de grupuri de discuţie faţă de cele actuale. Grupurile clasice de discuţii au loc între cunoscuţi şi nu sunt concentrate pe un anumit subiect. Rooms sunt grupuri publice de discuţii care au propria adresă URL, iar invitarea se poate face prin simpla trimitere a link-ului, scrie news.ro.

Fiecare grup public se desfăşoară în jurul unui anumit subiect, emulând astfel funcţionalitatea bătrânelor forumuri de discuţii, unde persoane care nu se cunosc discută pe marginea unui anumit subiect.

Nu este obligatoriu ca toate grupurile de tip Rooms să fie publice. Administratorul şi creatorul unui grup va avea posibilitatea de a limita accesul pe bază de aprobare individuală a membrilor.

Noile grupuri de discuţii au fost lansate deocamdată doar în Australia şi Canada, Facebook preferând să testeze Rooms cu un număr limitat de utilizatori înainte să fie disponibile la nivel global.

Comentarii

Ultimă oră