Sari la conținut

Facebook şi Instagram „au picat”, miercuri seară

facebook-si-instagram-au-picat-miercuri-seara

Facebook şi Instagram, două dintre cele mai populare reţele de socializare din lume, „au căzut”, miercuri seară. Se pare ca data de 13 nu s-a dovedit deloc norocoasă pentru rețelele de socializare. Cele două site-uri nu funcţionează la parametri normali nici acum.


  Facebook şi Instagram au căzut în întreaga lume, nu doar în România. Mai mulţi utilizatori au raportat aceste defecţiuni, iar cert este că ambele reţele funcţionează în prezent limitat.

Potrivit mesajului afișat la încercarea de autentificare, platforma Facebook se află în regim de mentenanță. Facebook a devenit inaccesibil , atât în versiunea desktop, cât și aplicație. Utilizatorii din mai multe țări, inclusiv în SUA și Europa, au semnalat că inițial au devenit nefuncționale unele instrumente, apoi nu și-au mai putut acces contul.

Problema nu a fost remediată total!

În prezent, deși Facebook și Instagram afișeaza unele informații în aplicații și pe versiunile web, multe funcții nu sunt disponibile, inclusiv cele pentru încărcarea de poze.

Problemele se pare că ar fi survenit din cauza defecţiunilor la unele servere.

„Suntem conştienţi că unele persoane se confruntă cu probleme în accesarea familiei de aplicaţii a Facebook”, a confirmat într-un comunicat un purtător de cuvânt al companiei. „Lucrăm pentru a rezolva această problemă cât de curând posibil”, a adăugat acesta.

Problemele se manifestă astfel: utilizatorii nu pot posta pe profiluri, grupuri sau pagini. De asemenea este deficitară și comunicarea pe Messenger.

Utilizatorii din America de Nord, Europa, dar și Asia confirmă că cele două platforme, fie nu pot fi accesate, fie nu pot posta sau răspunde mesajelor primite pe rețelele de socializare.

Este de aşteptat ca Facebook şi Instagram să revină la normal în orele următoare.

........................................................

  Iată istoricul evenimentelor:


ora 21:16 – Facebook a postat pe blog că întâmpină probleme și că depune toate efoturile pentru remedierea situației.


ora 23:02– Facebook a părut să-și revină, utilizatorii au avut din nou acces la conturi și funcțiile renumite, live-uri, postari de imagini și mesagerie.

ora 23:42 – O parte din utilizatori încă reclamă probleme pe Whatsapp, Instagram și Facebook. Pe blogul companiei încă nu este anunțată rezolvarea problemelor.

Comentarii

Ultimă oră