Sari la conținut

Factura de spitalizare a lui Cioabă: 350.000 de dolari

factura-de-spitalizare-a-lui-cioaba-350000-de-dolari

Dorin Cioabă, fiul autointitulatului rege al romilor Florin Cioabă, a declarat, pentru Ştirile ProTV, că familia să vrea să ceară ajutor financiar de la statul român pentru a plăti factura la spitalul unde a fost internat şi tratat tatăl său.

Fiul lui Florin Cioabă spune că spitalul e emis o factură de 350.000 de dolari pentru spitalizare şi operaţie, sumă pe care ei nu o pot acoperi.

Dorin Cioabă afirmă că nu poate ridica trupul tatălui său de la morga spitalului decât atunci când factura va fi plătită.

"După ce am aflat această veste tristă, ne vedem şantajaţi şi manipulaţi de oamenii de aici. Au venit la noi la hotel şi ne-au spus că dacă noi nu plătim banii ăia trupul neînsufleţit al tatălui meu nu va ajunge în România. Am sunat pe ambasadorul României şi mi-a spus că nu are ce să facă. Şantajul continuă. Vrem să apelăm la Ministerul de Externe, care trebuie să ne protejeze datorită faptului că suntem cetăţeni ai României şi aveam aceleaşi drepturi chiar dacă suntem ţigani", a spus fiul defunctului.

În demersurile pentru repatrierea lui Florin Cioabă se implică şi personalul din Ambasada României la Ankara şi din Departamentul Afaceri Consulare din Centrala MAE de la Bucureşti, la solicitarea de asistenţă venită din partea membrilor familiei.

Comentarii

Ultimă oră