Sari la conținut

Familia braşoveanului omorât de chinez trăieşte o adevărată dramă

Trebuie să răspundă în faţa legii şi sperăm ca justiţia să-şi facă datoria. Sunt cuvintele rudelor braşoveanului care a fost ucis acum două săptămâni pe trecerea de pietoni din Voluntari de un chinez. Acesta a fost prins la Paris, după ce a fugit imediat de la locul accidentului şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă şi, ulterior, trimis în arest. Chinezul a fost adus în ţară joi seară.

Braşoveanul omorât era tatăl a doi copii mici, de 3 respectiv 4 ani, singurul întreţinător al familiei. El plecase din Braşov în primăvară pentru a face lucrări de amenajări, în construcţie, în Voluntari şi urma să se întoarcă peste câteva săptămâni acasă. Din nefericire el nu a mai apucat să facă acest lucru.

"Am fost şocată şi m-a marcat zâmbetul chinezului de pe faţă. Atunci când a fost întrebat de reporteri de ce nu aţi oprit să-i daţi primul ajutor. El a răspuns: De ce să opresc? Este o reacţie anormală. Nu ştiu dacă îl pot considera om:" a povestit Corina Munteanu, soţia victimei. "Acest cetăţean trebuie să răspundă în faţa legii pentru că a omorât un om şi nu a oprit să-i acorde primul ajutor. Pentru că şi un câine dacă îl loveşti cu maşina te opreşti  şi vezi ce-i mai poţi face. Dar unui om? Eu sper din tot sufletul ca justiţia să facă dreptate" a adăugat tânăra văduvă.

Acum sprijinul familiei este bunica. "Deocamdată ne întreţine mama, pe mine şi pe cei doi copii, până când reuşesc să termin şcoala. Soţul meu era singurul care întreţinea familia" a mai povestit văduva.

"Chinezul ar trebui să fie adus să vadă ce tragedie a produs, prin uciderea ginerului meu. A privat aceşti copii de dragostea tatălui lor şi nu numai" a adăugat şi Valeria Frunză, soacra victimei.

După ce l-a lovit pe braşovean, străinul a abandonat maşina pe un câmp din comuna Voluntari. Apoi în timp record, în numai două ore se afla pe aeroportul din Otopeni, luând o cursă spre Paris, de unde voia să se întoarcă în Asia. Poliţiştii au cooperat cu colegii lor francezi, iar chinezul a fost reţinut la Paris. Procurorii au descoperit că cetăţeanul chinez nu este la prima abatere: trei dosare penale sunt deschise pe numele său pentru ca a condus pe drumurile publice cu permisul suspendat. (L.A.) Vezi detalii şi în ştirea video

Comentarii

Ultimă oră