Sari la conținut
fanii-lui-brad-pitt-in-soc-actorul-a-murit

Garda Civilă spaniolă a avertizat în legătură cu o ştire privind presupusa moarte a lui Brad Pitt creată de un grup de hackeri şi destinată reţelelor de socializare, relatează luni ziarul spaniol La Vanguardia.

După furtuna mediatică provocată de ştirea privind divorţul dintre Angelina Jolie şi Brad Pitt, actorul american a fost obiectul unei ştiri false postate pe reţelele de socializare, potrivit căreia ar fi murit. Linkul privind falsa ştire a morţii lui Brad Pitt a făcut înconjurul lumii în câteva ore, conform agerpres. Este şi motivul pentru care Garda Civilă din Spania a avertizat cu privire la această capcană creată de piraţii informatici cu intenţia de a fura date ale utilizatorilor de Facebook.

Hackerii au folosit o tehnică cunoscută de experţi drept Hoax — un mesaj cu conţinut fals şi care se răspândeşte în reţea. În acest caz, ştirea informa despre moartea lui Brad Pitt, citând în mod fals surse americane, precum Fox News. Imediat ce utilizatorul accesează linkul care însoţeşte ştirea, el este direcţionat spre un site unde trebuie să introducă parola sa de Facebook pentru a citi ştirea completă. Odată introdusă parola, hackerii au acces la contul său personal.

Garda Civilă spaniolă avertizează că, dacă cineva a căzut în capcană, să-şi schimbe imediat parola de pe reţeaua de socializare şi să facă apel la antivirusul din calculator.

Comentarii

Ultimă oră