Sari la conținut

Fără culpă medicală în cazul braşoveanului care a murit de malarie

Colegiul Medicilor din Braşov a dat verdictul în cazul tânărului diagnosticat cu malarie, care a murit în decembrie anul trecut.
Nu este vorba despre culpă medicală în acest caz! Decizia aparţine Comisiei de disciplină formată din doctori braşoveni, dar nu este definitivă. "Nu există culpă medicală în acest caz. Această decizie va fi comunicată familiei" a spus dr. Gabriel Moraru, preşedintele Colegiului Medicilor Braşov. Decizia poate fi atacată la structura din Bucureşti a Colegiului Medicilor. Mama tânărului a depus plângere la mai multe instituţii ale statului şi susţine în continuare, că fiul ei a murit în condiţii suspecte.
Joseph Okunowo a murit în decembrie 2011 şi fusese plecat în Nigeria. S-a întors în România cu avionul, iar autorităţile medicale din aeroport i-au permis să vină în Braşov. Aici, s-a simţit rău. A stat acasă însă şi s-a prezentat la Spitalul de boli infecţioase, abia după 8 zile. N-a spus din primul moment că nu a luat medicamente aşa cum spun specialiştii, cu 7 zile înainte de a pleca în Nigeria, dar şi pe timpul şederii în acea ţară. Este posibil să se fi îmbolnăvit încă din Nigeria, afirma în 2011, managerul Spitalului de boli Infecţioase, Felicia Constandiş. Potrivit acesteia, toate procedurile medicale au fost respectate în acest caz, din 21 decembrie 2011,  când pacientul a venit la spitalul din Braşov. În dimineaţa zilei de 23 decembrie anul trecut, s-a decis trasferul tânărului la Spitalul “dr.Victor Babes” din Bucureşti, la secţia de boli tropicale. Până să fie transferat însă, spune medicul Felicia Constandiş, chiar mama tânărului i-a cerut tatălui, când fiul lor era încă în Nigeria, să-l ducă la doctor, pentru că nu se simţea bine. Cu toate acestea, mama tânărului decedat în decembrie 2011 afirma că are suspiciuni cu privire la condiţiile în care fiul ei a fost tratat la Braşov. Mama tânărului spune că a depus plângere penală, procurorii şi poliţiştii fiind singurii acum care pot să stabilească vinovaţii. A.V.

Comentarii

Ultimă oră