Sari la conținut

FC Braşov a câştigat în premieră la Târgu Jiu

fc-brasov-a-castigat-in-premiera-la-targu-jiu

Toate calculele dădeau favorită certă pe Pandurii Târgu Jiu, în jocul din etapa a 32-a, de pe teren propriu, cu FC Braşov. Gorjenii țintesc un loc pe podium la finalul sezonului, performanță care le-ar aduce în premieră prezența în cupele europene! De partea cealaltă, Braşovul mai are de luptat în acest sezon doar pentru o clasare cât mai bună în clasament, echivalentul unei rețete financiare mai consistente. (bani veniți din drepturile de televizare). Deşi vacanța este foarte aproape,  stegarii s-au concentrat suficient de mult pentru a se impune cu 3-2!
Filmul jocului. În ciuda faptului că doar elevii profesorului Pustai erau interesați de toate cele trei puncte, pentru a mai spera la un loc pe podium (şi la o prezență în premieră în cupele europene), galben-negrii au fost cei care au tras lozul câştigător la final. După ce au scăpat cu fața curată la prima acțiune periculoasă a gazdelor, Braşovul a deschis scorul în min.7 prin Tătar (şut printre picioarele lui Mingote). Pandurii au avut şansa egalării în minutul 22, când centralul Balaj a arătat punctul cu var, la faultul comis de Wagner asupra lui Nicoară, dar Marinescu l-a „ghicit” pe Anton! Când toată lumea se pregătea să plece la vestiare, Nistor a prins un şut de a 28 de metri, Oltean a deviat nefericit şi mingea s-a oprit aproape de vinclul porții braşovene: 1-1, după primele 45 de minute. La reluare, Târgu Jiul a avut nevoie de numai 5 minute pentru a prelua conducerea: cap Vieira pentru 2-1! După alte 5 minute, Adi Rusu a văzut al doilea cartonaş galben, şi Pandurii au rămas în doar 10 jucători! Braşovul a profitat din plin de omul în plus şi a dat lovitura pe finalul jocului. În minutul 88, Iulian Popa la păcălit pe Mingote şi a făcut 2-2, cu un şut dintr-o lovitură liberă de la 35 de metri! Stegarii nu s-au mulțumit cu atât şi, după două ocazii imense, au dat lovitura în minutul 94: centrare perfectă Buga, execuție superbă Machado!
Au spart gheața! Cu doar o zi înainte de plecarea spre Târgu Jiu, apele erau tulburi în curtea stegarilor. Neplătiți de câteva luni, jucătorii au “pus-o” de grevă, refuzând să participe la antrenamentul de joi dimineața! Reacția conducerii a fost promtă: „capii” răzmeriței – Cristi Ionescu, Nuno Viveiros şi Cristi Munteanu- au fost trimişi la echipa a doua! În aceste condiții, puțini erau cei care se aşteptau la o victorie a galben-negrilor, pe terenul Pandurilor. Spre cinstea lor, cei care au intrat în teren au reuşit să dea uitării pentru 90 de minute problemele de la club şi au reuşit să câştige în premieră pe terenul gorjenilor!
„Nu mă aşteptam să câştigăm!” Victoria de la Târgu Jiu, a luat prin surprindere pe multă lume, inclusiv pe …antrenorul stegarilor, Adrian Szabo! „Sincer, nu mă aşteptam să câştigăm! Dar mă aşteptam să nu pierdem! Am demonstrat că jucăm corect, deşi lumea ne-a bănuit că ne dăm la o parte. După problemele de joia trecută (n.r. greva jucătorilor), am arătat tuturor că putem juca în orice condiții. Sunt foarte bucuros pentru victoria de la Târgu Jiu!” a punctat principalul stegarilor, Adrian Szabo. „Simt o mare frustrare, nu se poate să pierzi în ultimele minute ale meciului după ce ai condus! Ne trebuie victorii în ultimele două meciuri ca să prindem Europa League” a spus la rândul său tehnicianul gorjenilor, Cristi Pustai.

Comentarii

Ultimă oră