Sari la conținut
fc-brasov-pe-locul-opt-in-liga-i

FC Braşov a terminat anul 2012 pe locul opt al clasamentului Ligii I, cu 26 de puncte.

FC Braşov a pierdut, în deplasare, cu CS Turnu Severin, în runda a doua a returului Ligii lui Mitică. Trupa condusă de Nicolo Napoli a produs prima înfrângere pentru Adi Szabo în Liga I. Severinul s-a impus cu scorul de 2-1 (1-1). Gazdele au deschis scorul prin Dandea în minutul 16. Atacantul severinean a reluat cu capul o centrare primită de la Neacşa.  Stegarii nu au acuzat golul primit şi au reuşit să restabilească egalitatea prin Iulian Tameş . Mijlocaşul stegarilor l-a găsit excelent cu o pasă pe Păun, vârful galben-negrilor s-a descotorosit de un adversar şi i-a retrimis perfect mingea lui Tameş, care a înscris cu lejeritate. Victoria echipei conduse de Nicolo Napoli a venit cu patru minute înainte de final când Thomas a reuşit să înscrie în poarta lui Mutu. Astfel după 19 runde scurse din acest campionat, FC Braşov a acumulat 26 de puncte şi va ierna pe poziţia a opta în clasament. „Regretăm nespus de mult că nu am reuşit să câştigăm încă trei puncte. Din păcate, n-am reuşit să contracarăm jocul entuziast al echipei gazdă, iar nouă ne-a lipsit concentrarea şi determinarea din celelalte partide", a spus la finalu jocului, tehnicianul braşovenilor, Adrian Szabo.
Steaua a ucis campionatul. Trupa lui Reghe a învins în runda cu numărul 19, ocupanta locului doi, Astra Ploieşti, cu scorul de 2-0 şi are acum zece puncte avans în clasament. Pentru roş-albaştri au marcat Tănase şi Prepreliţă. Iată rezultatele complete ale rundei a 19-a din Liga I: Gloria Bistriţa - Universitatea Cluj 0-0, Pandurii Târgu Jiu - Gaz Metan Mediaş 1-1, Petrolul Ploieşti - FC Vaslui 0-0, Rapid Bucureşti - Oţelul Galaţi 2-3, CFR Cluj - Ceahlăul Piatra Neamţ 3-2, CSMS Iaşi - Dinamo Bucureşti 1-1, Viitorul Constanţa - Concordia Chiajna 1-1, CS Turnu Severin - FC Braşov 2-1 şi Steaua Bucureşti - Astra Giurgiu 2-0. În clasament pe prima poziţie este Steaua cu 47 de puncte, locul secund este ocupat de Astra Giurgiu cu 37 de puncte, iar ultima treaptă a podiumului revine formaţiei FC Vaslui cu 35 de puncte. FC Braşov este în continuare pe locul opt în clasament cu 26 de puncte.
Campionatul s-a amânat. Etapa a treia din retur şi turul semifinalelor Cupei României nu se mai joacã în 2012 a anunţat preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir. Deocamdatã, nici LPF, nici FRF nu au gãsit date libere în calendar pentru a programa aceste meciuri. „Etapa a treia din retur s-a amânat. În urma cererii a 12 cluburi din Liga I, LPF s-a întrunit şi a fãcut o hârtie cãtre FRF care la rândul lor au fãcut un comitet de urgenţã. Campionatul s-a amânat pentru o datã pe care deocamdatã nu o ştim. Nu existã o datã în calendar: ori jucãm în condiţii mai proaste decât astea, ori ne ducem în varã cu vreo douã sãptãmâni ceea nu se vrea. Aşteptãm sã vedem ce se întâmplã. Dacã vremea este foarte bunã, reîncepem normal în februarie. Dacã vremea nu este bunã, rugãm Federaţia sã trimitã campionatul mai spre varã", a declarat Dumitru Dragomir.

Comentarii

Ultimă oră