Sari la conținut
fc-vaslui-fc-brasov-11

FC Vaslui mai are de aşteptat încă un sezon pentru a putea bifa primul succes pe teren propriu în fața stegarilor. FC Braşov a “respectat” tradiția ultimelor jocuri din Moldova şi a plecat din fieful lui Adrian Porumboiu, cu un punct!  
Debut semi-amar pentru Gabi Balint! Gabi Balint nu a avut parte de o victorie la debutul pe banca tehnică a moldovenilor. Chemat la Vaslui pentru a redresa din mers corabia aflată în derivă după plecarea „căpitanului” Hizo, Balint s-a lovit de “tupeul” Braşovului, iar rezultatul s-a văzut pe tabelă:1-1. Era doar minutul 4, când tabela a suferit prima modificare. Aruncat din primul minut în teren de principalul Adrian Szabo, Danquah a reuşit primul gol în tricoul galben-negru (albastru aseară). Ganezul cu cetățenie olandeză a profitat de un moment de visare al fundaşilor centrali şi a înscris din 2 metri, după ce mingea trimisă tot de el nimerise bara transversală (deviată de Cerniauskas). După golul atacantului de culoare, Vasluiul a luat cu asalt poarta lui Mutu, dar ocaziile cu adevărat periculoase aproape că au lipsit. În minutul 28, Varela la testat pe Mutu cu un “cap” din 6 metri, dar golkeaperul Braşovului nu a putut fi păcălit. 4 minute mai târziu, acelaşi Mutu a avut o intervenție de efect la centrarea înşelătore a lui Stanciu, din lovitură liberă. Până la pauză, Vasluiul a mai bifat două oportunități de a marca, prin acelaşi jucător: N’Doye. În minutul 37 şutul senegalezului de la mare distanță, s-a dus puțin peste, iar în minutul 43 reluarea cu capul din 6-7 metri, a avut aceeaşi soartă şi pauza a găsit Braşovul în avantaj!!
Ne-au lipsit 15 minute… Scenariul primei reprize a fost jucat de cele două echipe şi în debutul actului secund. Vasluiul a luat cu asalt poarta stegarilor, iar primele oportunități au venit după două lovituri de cap: min. 48. Buhăescu trimite pe lângă, min. 51 prinde Mutu la execuția lui Temwanjera. Gazdele au încercat poarta Braşovului şi cu şuturi, dar nici acestea nu şi-au atins ținta (Stanciu min.52 şi Buhăescu min.58). Pe fondul dominării gazdelor, Iulian Popa putea închide jocul în minutul 65, dar Cerniauskas a reținut în doi timpi lovitura liberă de la marginea suprafeței de pedeapsă! Insistența gazdelor a dat până la urmă roade în minutul 74: corner Stanciu, cap Charalambous pe colțul scurt şi FC Vaslui-FC Braşov era 1-1! În minutele de prelungire ale jocului, moldovenii puteau marca golul izbăvitor, dar N’Doye a fost cel mai bun… fundaş al stegarilor!!! FC Braşov obține astfel un punct uriaş în Moldova, iar Balint este nevoit să mai aştepte minim o etapă pentru a bifa prima victorie pe banca Vasluiului. După 26 de etape disputate, FC Braşov acumulează 35 de puncte, zestre care asigură stegarilor un liniştitor loc 9 în clasament. Etapa viitoare, galben-negrii vor primi luni, 22 aprilie, replica celor de la Oțelul Galați.

Comentarii

Ultimă oră