Sari la conținut

Felicia Filip se întâlnește joi cu elevii din Comandău

felicia-filip-se-intalneste-joi-cu-elevii-din-comandau

Cunoscuta și îndrăgita soprană Felicia Filip, directorul general al Operei Comice pentru Copii din București, va merge joi la Comandău, pentru a se întâlni cu elevii Şcolii „Horn David”. Vizita acesteia are loc cu câteva ore înaintea spectacolului „Don Quijote”, susținut la Sfântu Gheorghe de artiștii Operei Comice în scopul sprijinirii reconstrucției școlii din Comandău, ca parte a campaniei „Le dăm școala înapoi”.

„Am aflat și noi, Opera Comică pentru Copii din București, despre necazul pe care l-a încercat școala din comuna Comandău și ne-am alăturat inițiativelor Asociațiilor pentru Comunitate și Ecou în cauza reconstrucției școlii generale. Știm că această școală este la cea mai mare altitudine din județul Covasna și în aparență pare un colț uitat de lume. Noi, cu toții, demonstrăm că le suntem alături. Astfel, nu întâmplător vom veni joi, pe 25 mai 2017, la Sfântu Gheorghe cu un spectacol de balet, „Don Quijote”, și bineînțeles și cu un număr de cărți pe care le vom oferi bibliotecii școlii respective.

Vom sublinia prin acest spectacol această empatie a noastră și pe cea a inițiativei de reconstrucție prin faptul că Don Quijote, acest cavaler rătăcitor, este cel care reușește să îi ajute pe cei în nevoie și de asemenea pune la mare rang valorile morale ale adevărului și dreptății. În acest fel, prin acest spectacol, încercăm și cu siguranță vom reuși să aducem zâmbet în ochii copiilor, să ștergem această lacrimă a comunității din Comandău și în același timp să aducem printr-un spectacol, prin haz, prin râs, prin mișcare și muzică, acea lumină în sufletul copiilor și al acestei comunități, dar mai ales adevărul că atunci când cineva cere ajutorul, există în imediata sa apropiere oameni de bine, care cu multă bucurie și generozitate le sunt alături și construiesc împreună o comunitate frumoasă”, a declarat soprana Felicia Filip.


    Întâlnirea celor aproape 100 de elevi din Comandău cu una dintre cele mai iubite soprane din țară, dar și din străinătate, se anunță a fi de neuitat și presărată cu foarte multe surprize.

În luna martie, Opera Comică pentru Copii din București și-a unit forțele cu Asociația de Tineret „Ecou” și cu Asociația pentru Comunitate din Sfântu Gheorghe pentru a aduce mai aproape de succes campania de strângere de fonduri pentru reconstrucția școlii din Comandău, „Le dăm școala înapoi”.

„România este singura țară din lume care are o operă comică pentru copii și iată, această instituție, singura din lume, este alături de oamenii minunați din comuna Comandău și de oamenii minunați de aici care, iată, pun mână de la mână și își pun sufletul pentru ca acolo să renască din cenușă o școală generală ce ușor-ușor va șlefui și va face să strălucească destinul copiilor ce învață în ea”, a punctat directorul general al Operei Comice pentru Copii.

Ca urmare a acestui parteneriat, joi, 25 mai 2017, pe scena sălii mari a Teatrului „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe, începând cu ora 17:30, 30 dintre balerinii Operei Comice pentru Copii vor da viață, personajelor din celebra operă „Don Quijote” a lui Miguel de Cervantes.

„Spectacolul transmite un mesaj, iar mesajul este că iubirea este cel mai de preț dar pe care îl primim și pe care îl putem oferi”, explică Felicia Filip.

Preţul unui bilet este de 25 de lei, iar vânzarea se face la Biroul de Organizare Evenimente din centrul oraşului Sfântu Gheorghe. Toți banii strânși din vânzarea de bilete vor ajunge în contul Asociației Pro Comandău.

Campania „Le dăm şcoala înapoi” a fost iniţiată , cu scopul reconstruirii școlii din Comandău pentru cei aproximativ 100 de copii din localitate.


   Pentru reconstrucţia şcolii din Comandău, care la începutul anului a fost distrusă de un incendiu, sunt necesari 800.000 de euro. Până acum s-au strâns, din diverse surse și campanii, 97.000 de lei, 3 milioane de forinți și peste 2.000 de euro, insuficienți pentru a le reda copiilor din Comandău o școală nouă, drept pentru care participarea la spectacolele organizate cu scopul strângerii de fonduri este foarte importantă.

Comentarii

Ultimă oră