Sari la conținut

„Femeile – dincolo de cifre și clișee” la Brașov

femeile-dincolo-de-cifre-si-clisee-la-brasov

Asociația Grupul pentru Inițiativă Locală (GIL) CORONA organizează astăzi între orele 13.30 - 15.30, în sala 120 din clădirea Prefecturii și Consiliului Județean Brașov, dezbaterea cu titlul “Femeile – dincolo de cifre și clișee”.

Tematica propusă de această întâlnire publică este aceea a prezenței femeilor în spațiul public și în viața politică. Vor fi analizate implicațiile acestei prezențe sau absențe asupra politicilor publice, din perspectiva istoriei locale – deopotrivă îndepărtate și recente - dar mai ales ținând cont de prioritățile societății contemporane.

Se vor discuta motivele pentru slaba reprezentare politică a femeilor în România, soluții de politici locale și instituționale dintre cele mai diverse. Vor fi supuse unei analize critice o serie de argument cu privire la beneficiile unei sincronizări mai bune a statutului public local al femeilor, cu cel pe care femeile îl au astăzi în lumea occidentală.

Proiectul își propune dinamizarea vieții civice, simultan cu o intervenție culturală în instituții din mediul educațional din trei localități ale județului Brașov.

La această întâlnire sunt invitați oameni politici, consilieri județeni și consilieri locali din Brașov, Râșnov și Săcele, dar și membri ai comunităților locale interesați să înțeleagă evoluția rolului femeii în spațiul public și relevanța acestei evoluții pentru viața socială și politică din zilele noastre.

Publicul va avea ocazia să aducă în discuție participarea la viața publică a femeilor sau să propună ca priorități ale agendei publice soluții pentru problemele cunoscute și recunoscute ca importante, chiar urgente, ale femeilor de azi.

Sursa: transilvania365.ro

Comentarii

Ultimă oră