Vineri, 19 ianuarie 2018, în comuna Beclean va avea loc un Festival de Folclor care se va bucura de prezenţa câtorva ansambluri din ţară, dar şi al unuia ce va sosi tocmai din Muntenegru.

  Evenimentul este organizat de către Ansamblul Folcloric „Junii Becleanului”, Primăria Beclean, Consiliul Local Beclean şi parohiile ortodoxe din comuna Beclean.

   Manifestarea va începe la ora 16.00, cu o paradă a costumelor populare a ansamblurilor şi grupurilor participante. În continuare, de la ora 17.00, fiecare dintre acestea va susţine câte un program artistic pe scena Căminului Cultural din Beclean.

    „La prima ediţie a festivalului avem invitaţi din Muntenegru, ceea ce îi conferă caracterul de internaţional. Vor fi prezente comunitatea săsească şi maghiară din Braşov. De asemenea, am invitat ansamblurile din Șinca Nouă, din Arpaş, Ansamblul Junii Braşovului şi Ansamblul Brăduleţul, ambele din Braşov. Nu în ultimul rând, ne-am gândit şi la Ansamblul Flcloric omolog din localitatea Beclean de pe râul Someş, judeţul Bistriţa”, a precizat Florin Șerban, unul dintre instructorii de la „Junii Becleanului”.