Sari la conținut

În week-end, la festivalul de Gastronomie de la Bran, vizitatorii vor putea vedea cum se face păstrămitul cărnii, cum se bate untul sau cum se frământă pâinea. Până duminică, pe platoul Inima Reginei, specialiştii vor demonstra felul în care se preparară reţete culinare specifice zonei, care vor putea fi degustate gratis. Prima ediţie a festivalului, eveniment finanţat din fonduri europene, va aduce în faţa turiştilor numai bunătăţi. Deschiderea oficială va avea loc vineri după-amiază, când toată lumea poate participa la o demonstraţie de frământat pâine şi la un spectacol folcloric. Sâmbătă, începând de dimineaţă, se va închega laptele, se va bate untul  şi se va pune brânza în coajă de brad. Organizatorii spun că se vor pregăti şi bunătăţi de la bunica: uscăţele, plăcinte cu urdă şi sărăţele. Distracţia pe platoul Inima Reginei va ţine până duminică, 12 iunie.

Comentarii

Ultimă oră