Sari la conținut
festivalul-de-filme-eco-ajunge-la-brasov

Festivalul de filme eco şi tehnologie, GreenTech Film Festival, ajunge, în noiembrie, la Brașov.

În cadrul evenimentului, va fi prezentat publicului primul documentar românesc despre exemple de bune practică din ecologie şi tehnologie. Filmul va înfățișa oameni simpli, în special tineri, cu iniţiative în acest domeniu: case naturale, maşini electrice, case solare, agricultură urbană, permacultură etc.

Documentarul este o iniţiativă privată, a Media Image Factory, agenţie de comunicare specializată în proiecte sociale. Festivalul va avea loc în perioada 9-12 octombrie în Bucureşti şi va fi urmat de evenimente locale în oraşele Cluj-Napoca (26/27 octombrie), Iaşi (2/3 noiembrie), Braşov (9/10 noiembrie) şi Timişoara (16/17 noiembrie).

Evenimentele locale vor cuprinde ateliere de educaţie ecologică dedicată elevilor şi studenţilor, iar în partea a doua a zilei va avea loc premiera locală a documentarului.

GreenTech Film Festival a fost inspirat de lansarea în România a filmului DEMAIN, o colecţie de exemple din economie, agricultură, energie, educaţie şi democraţie din zece ţări. Filmul a fost prezentat în premieră pentru România de Media Image Factory şi a fost primit cu entuziasm de publicul din Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Braşov şi Cluj-Napoca. La prezentarea filmului în România au contribuit şi Asociaţia ECOTIC şi Institutul Francez.

Potrivit organizatorilor, publicul din România are nevoie de astfel de exemple. GreenTech Film Festival îşi propune să prezinte exemple din România, prin realizarea unui film care să ilustreze acţiuni pozitive ale unor oameni simpli, nedescoperite sau insuficient popularizate încă.

GreenTech Film Festival este primul festival de filme documentare din România care prezintă nu doar o selecţie a celor mai bune filme cu tematică eco şi tehnologie verde, ci reprezintă şi un cadru pentru realizarea şi prezentarea primului documentar românesc despre exemple de bune practici din ţara noastră, care au succes, dar sunt prea puţin cunoscute.

Scopul GreenTech Film Festival este acela de a educa populaţia asupra unui nou stil de viaţă, în care ecologia şi tehnologia reprezintă piesele centrale pentru funcţionarea societăţii.

GreenTech Film Festival are trei direcţii de acţiune:

– Producţia unui film ce prezintă modele de bune practici din România;

– Organizarea unui festival de filme despre ecologie şi tehnologie, în deschiderea căruia să fie prezentat filmul documentar in Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov, Timisoara;

– Conferinţa Cum poate ajuta tehnologia la dezvoltarea soluţiilor sustenabile?

Festivalul va fi deschis în ziua de 9/10 octombrie de conferinţa „Cum poate ajuta tehnologia la dezvoltarea soluţiilor sustenabile” ce va fi urmată de premiera filmului documentar realizat în România. La conferinţă vor participa invitaţi internaţionali (specialişti în politici de mediu, IT, reprezentanţi ai companiilor, etc.).

Comentarii

Ultimă oră