Festivalul Drumeții Montane se va desfășura în perioada 01 – 03 august 2014 la Complexul Turistic Cheile Buții din Masivul Retezat. Cei care doresc să petreacă un weekend la munte și să participe la activități de orientare, escaladă, drumeție, cunoștințe turistice, probe culturale, foc de tabără şi alte activități surpriză sau pur și simplu să se relaxeze în natură sunt așteptați de către organizatorii Asociația Drumeții Montane și Jnepenii.
Evenimentul din acest an este realizat sub forma unei poveşti fascinante de basm în care protagoniștii vor fi toți cei sosiți la festival. De la flăcăi viteji, domnițe suave, haiduci, zmei înaripați, dinozauri pitici cum vor fi catalogați cei sosiți, aceștia vor demonstra că totul este posibil dacă se lucrează în echipă.
 
Categoria Family, care anul acesta este cea mai cautată din cadrul festivalului, fiind denumită Haiducii și Copiii, participantii vor străbate o potecă tematică de 2 – 3 ore.
Categoriile Open ( Haiducii ) , Feminin ( Domnițele Suave ), Elite, Veterani ( Zmeii Înaripați ) și Juniori ( Dinozaurii Pitici ) vor străbate un traseu mai lung și vor ajunge pe Vf. Piatra Iorgovanului aflat la altitudinea de 2014 metri, restul activităților fiind comune.
Toate activităţile sunt gratuite.
Este foarte important ca cei care participă la activităţi să aibă un echipament minim obligatoriu:
-          individual: încălțăminte cu talpă aderentă (recomandat bocanc), lanternă, fluier și pelerină de ploaie.
-         pe echipă: aparat foto / telefon cu cameră, busolă, trusă sanitară, bidon pentru apă, rucsac și sursă de foc.
Pentru detalii privind Festivalul Drumeții Montane vă invităm pe www.festival.drumetiimontane.ro