Sari la conținut

Festivalul Păstrăvului: Rețetele savuroase de la show-ul culinar delicios

festivalul-pastravului-retetele-savuroase-de-la-showul-culinar-delicios

Principalul punct de atracție de la Festivalul Păstrăvului din Țara Făgărașului, desfășurat la câțiva pași de mănăstirea brăncovenească de la Sâmbăta de Sus, a fost spectacolul  culinar pregătit de maeștrii bucătari veniți din toată țara.

Fiecare chef a avut ca sarcină să promoveze, pe lângă păstrăvul gustos prins în apele cristaline de sub munte, chiar în ziua în care au fost preparați și două legume din Țara Făgărașului: ceapa roșie și cartoful, scrie newsbv.ro.

Echipa chef Radu Zărnescu (plecat din Cluj pentru a-și deschide un restaurant în Capitală) a pregătit o saramură de păstrăv. Pe un pat de sare, așezată uniform pe plita încinsă, se așează păstrăvul, dar și legumele: roșiile, ardeii capia și ceapa roșie, la copt. Peștele este umplut cu cubulețe de ceapă, roșii și slănină afumată, verdețuri proaspete, pătrunjel și cimbru, tocate mărunt-mărunt și este lăsat să se odihnească până se rumenește bine, să fie păstruns. Pentru a avea o carne păstrunsă uniform, întoarceți de mai multe ori peștele pe o parte și pe cealaltă.

Separat, roșiile, ceapa roșie copată și ardeii curțați de coajă se toacă mărunt, se adaugă sare, piper și boia de ardei dulce și iute. Se pune la călit în puțin ulei și se amesteceă până se obține un sos gros.

Pentru garnitură, chef Zărnescu a propus cartofii țărnești. Se pune la rumenit slăninuță adumată tocată mărunt, care practic se topește, dar se obține o untură cu o aroma deosebită, în care sunt prăjiți cartofii. Separat, se călește ceapă roșie cu ardei gras (galben) și capia. Cănd ceapa și ardeii s-au înmuiat, se amestecă cu cartofii, se pune sare și piper, iar garnitura este gata, peste care se poate poate presăra pătrunjel sau mărar verde, după preferințe.

Comentarii

Ultimă oră