Sari la conținut

Festivalul „Ziua Multiculturalității” la Brașov

festivalul-ziua-multiculturalitatii-la-brasov

   Braşovul va găzdui în acest week-end cea de-a 6-a ediţie a festivalului „Ziua multiculturalităţii”, care, în premieră, se va desfăşura timp de trei zile, în perioada 5 - 7 octombrie 2018.

Evenimentul este organizat de Centrul Regional pentru Străini din Braşov, în parteneriat cu Primăria Braşov.

În data de 5 octombrie 2018, la Sala Patria, la ora 18.30 va fi prezentată o expoziţia de fotografie „Portrete ale migraţiei”, în care se regăsesc şi portretele a 5 străini care locuiesc în Braşov. Expoziţia este organizată de Ambasada Suediei la Bucureşti, împreună cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM România) şi cuprinde 41 de portrete ale străinilor din Suedia şi România.

26 de ţări vor fi prezentate sâmbătă în Piaţa Sfatului, în „Ziua Multiculturalităţii”!

În 6 octombrie, începând cu ora 14.00, „Ziua multiculturalităţii” se va desfăşura în Piaţa Sfatului, unde vor fi amenajate standuri de prezentare a 26 de ţări.

„La aceste standuri vor fi expuse obiecte tradiţionale pentru respectivele ţări, dar vor exista şi preparate culinare. De asemenea, pe scena din Piaţa Sfatului vor fi prezentări de dansuri tradiţionale, scurte concerte, iar pe un ecran de mari dimensiuni vor rula clipuri de prezentare a statelor participante. Anul acesta, la festival vor participa 26 de ţări, mai multe cu 6 decât în 2017”, a anunțat coordonatorul Centrului Regional pentru Străini din Braşov, Astrid Hamberger.

Vizitatorii vor primi „paşapoarte” simbolice, iar când merg la un stand pot obţine o „viză”.

    Într-o singură zi, cei prezenți vor putea „obține viza” de călătorie pentru „vizitarea” a 26 de țari: Republica Dominicana, Cuba, Albania, Siria, Peru, Sri Lanka, Iran, Filipine, Republica Moldova, Columbia, Mexic, Palestina, India, Chile, Turcia, China, Japonia, Coreea de Sud, Iordania, Nigeria, Ucraina, Australia, Egipt, Israel, Ecuador, Venezuela.

În ultima zi a festivalului, la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania, la ora 18.00, va fi prezentat filmul „Străin în paradis”, urmat de o dezbatere privind migraţia. Proiecţia şi dezbaterea sunt susţinute de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi, care deţine şi drepturile de difuzare a filmului.

„La festivalul din acest an vor fi reprezentate mai multe ambasade din România, printre care cea a Cubei şi cea a Ucrainei”, a mai spus Astrid Hamberger.

Festivalul Ziua Multiculturalității în Brașov face parte din proiectul „INTERACT PLUS - Servicii integrate pentru migranţi, dialog social și intercultural” , finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Național – Fondul Azil, Migrație și Integrare”.

Comentarii

Ultimă oră