Sari la conținut

Festivalul Naţional pentru tineri „Dor de Folk” a ajuns la a V-a ediție

festivalului-national-pentru-tineri-dor-de-folk-a-ajuns-la-a-va-editie

Pe scenă, invitat special, va urca duminică Mircea Vintilă!

O nouă ediţie, cea de-a V-a, a Festivalului-Concurs Naţional pentru tineri „Dor de Folk” va avea loc duminică, 19 noiembrie 2017, la Casa de Cultură Codlea.

Competiţia este organizată de Asociaţia Social-Culturală Suflet Transilvan, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Codlea şi cu Casa de Cultură din Codlea. Evenimentul se va desfăşura la Casa Municipală de Cultură Codlea.

Intrarea este liberă.

Precedentele ediţii au reunit sute de tineri din peste 20 de judeţe, iar anul acesta sunt înscrise peste 50 de momente în program, cu sute de participanţi.

„Festivalul de folk pentru tineret vizează crearea unui cadru organizat de manifestare artistică şi muzicală, în care tinerii îşi pot prezenta şi compara calităţile tehnico-interpretative, oferirea unei alternative constructive de petrecere a timpului liber, dar mai ales un prilej de a fi împreună. De asemenea, un astfel de eveniment încurajează învăţarea unui instrument muzical, dar se doreşte în acelaşi timp să fie un reper în viaţa culturală a judeţului Braşov”, a afirmat pr. Costin Butnar, preşedintele Asociaţiei Social-Culturale Suflet Transilvan.

Concursul se desfăşoară pe secţiuni: interpretare individuală, interpretare de grup, compoziţie şi pe categorii de vârstă: elevi de şcoală gimnazială, liceeni, studenţi.

Evaluarea reprezentaţiilor va fi efectuată de către un juriu alcătuit din personalităţi ale genului.

Premiile constau în diverse instrumente muzicale, în special chitare.

Concurentul sau grupul distins cu Trofeul Festivalului va participa la ediţia din anul următor în calitate de invitat în recital.



    Programul festivalului „Dor de Folk”, ediția a V-a (duminică, 19 noiembrie 2017, la Casa Municipală de Cultură Codlea):

- 13:00 - 17:00 - susţinerea concursului
- 17:00 - Gala Laureaţilor, Recital extraordinar Mircea Vintilă

Alţi invitaţi: Daniel Făt, Florin Thomits, Raluca Cismaru, Nicu Zotta, Tituş Constantin, Piticu, Grupul Carmina şi Grupul Eu Cred.

Comentarii

Ultimă oră