Sari la conținut
fii-deee-stept-transmite-mai-departe

Elevii din şcolile braşovene vor colecta aparatele electrice şi electrocasnice stricate. Este campania ”Fii DEEE… ștept! Transmite mai departe!” – iniţiată de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) şi susţinută de Inspectoratul şcolar, Prefectura şi Garda de Mediu.
Aşadar, după vacanţa de 1 mai, copiii din toate instituţiile de învăţământ vor aduna de prin casele lor şi ale prietenilor lor toate deşeurile pe care apoi le vor depozita în spaţiile special amenajate de şcoli. Cei mai harnici vor fi premiaţi, promit organizatorii acţiunii, care se va încheia de Ziua Copilului.
Programul educaţional lansat de Agenţia de Mediu, se adresează nu doar elevilor, ci şi adulţilor. Noutatea acestui program constă în faptul că elevii transmit mesajul către adulți, iar aceștia pot colecta aceste tipuri de deșeuri și pot organiza prin intermediul firmelor colectoare preluarea deșeurilor de la locul de muncă.
Printre instituţiile care susţin ideea se numără şi Prefectura Braşov.
”Noi în afara concursului o să organizăm un loc pentru colectarea deșeurilor pentru colegii noștri din Prefectură pentru a oferi un bun exempplu legat de aceast proiect ” a declarat prefectul Romer Ambruş Sandor Mihaly.
„Această campanie de conștientizare și de mobilizare și a adulților de a colecta aceste deșeuri este de bun augur” a adăugat Ariana Bucur, inspector general la Inspectoraul Școlar Brașov.
”Nu trebuie să aruncăm oriunde deșeurile electrice pentru că sunt periculoase. Acestea conțin metale grele și implicit pot ajunge în pânza freatică, lucru pe care-l nu dorim” a subliniat Ciprian Băncilă, director executiv APM Braşov. Cu această ocazie, copiii vor fi invitaţi să participe şi la câteva ore de educaţie ecologică. Şcolile fruntaşe vor fi premiate la finalul proiectului, în 9 iunie, chiar înainte de vacanța de vară. Organizatorii s-au gândit şi la câteva premii special pentru acei copii care vor scrie o poveste despre campanile sau vor prezenţa fotografii sau filmuleţe pe această temă.
Proiectul își propune să contribuie la îmbunătățirea calității vieții și a mediului înconjurător.

Comentarii

Ultimă oră