Sari la conținut

Film făcut cu banii fanilor, strânşi pe internet

film-facut-cu-banii-fanilor-stransi-pe-internet

“Rolul vieţii mele” (Wish I Was Here), comedia regizată de Zach Braff, a avut premiera în România în acest weekend.  Plasat pe o platformă online destinată strângerii de fonduri prin donaţii, filmul a reuşit să adune în numai trei zile suma de 2 milioane de dolari. După o lună se strânseseră 3,1 milioane dolari, adică jumătate din bugetul filmului, scrie romanialibera.ro. Susţinătorii de pe internet au putut, în funcţie de mărimea contribuţiei, fie să viziteze platoul de filmare, să ia masa cu vedetele, să dea numele unui personaj sau chiar să apară cu o replică în film. Iniţial, după ce a fost gata scenariul, fraţii Zach şi Adam Braff au avut o serie de întâlniri pentru a găsi finanţare întregului proiect.

În urma acestora s-a conturat din ce în ce mai clar ideea îngrijorătoare că aceşti sponsori nu-l vor lăsa pe regizorul Zach Braff să aibă ultimul cuvânt în ceea ce privește the final cut, varianta finală a filmului, cea pe care o vedem în cinematografe. Aşa că povestea lor din Los Angeles ar fi riscat să fie filmată în Atlanta sau Vancouver. “Din cauza taxelor mari, filmările în L.A. au devenit o raritate”, spune regizorul.

“Or, unul dintre personajele din filmul nostru este chiar oraşul Los Angeles. Atunci, unul dintre producători a venit cu ideea de a apela la o platformă online”, a povestit regizorul.

Comentarii

Ultimă oră