Sari la conținut
filme-sub-clar-de-luna-pe-aleea-de-sub-tampa

Caravana Filmelor NexT se desfășoară la Brașov în perioada 17 - 19 august 2017, pe Aleea de sub Tâmpa!

Ajunsă la cea de-a IV-a ediție, Caravana Filmelor NexT, a pornit și în vara aceasta prin ţară şi își instalează sala de cinema preferatăîn aer liber, în grădini, parcuri, pajiști întinse și alte spații verzi neconvenționale, amenajate special pentru a găzdui proiecții de film.

Spectatorii din şapte oraşe, prin care trece Caravana, sunt încurajaţi să renunţe la scaune şi să îşi aşeze păturile pe iarbă verde, pentru trei seri în care vor vedea o selecţie dintre cele mai inovatoare scurtmetraje din toate colţurile lumii din selecţia de anul acesta a Festivalului International de Film NexT.

 Iar acum, Caravana Filmelor NexT a ajuns la Brașov și va poposi pe Aleea de sub Tâmpa, între 17 şi 19 august 2017. În fiecare dintre aceste seri, începând cu ora 21.30, vor rula cele mai noi și mai inovatoare filme scurte din toată lumea.


  Programul Caravanei Filmelor NexT cuprinde o selecţie de 16 filme de scurtmetraj, reunite în 3 programe speciale: Scurtmetraje româneşti (5 scurtmetraje), Seară de Oscar (5 scurtmetraje) şi Best of NexT 2017 (6 scurtmetraje).

Programul de Scurtmetraje românești de la NexT aduce în faţa spectatorilor cele mai aplaudate scurtmetraje autohtone de la ediţia din 2017 a festivalului: întâmplări de familie rupte din viaţă şi poveşti de dragoste cu întorsături neaşteptate, spuse pe scurt, cu multă imaginaţie.

În cadrul Serilor de Oscar vor fi proiectate cinci scurtmetraje de ficţiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în 2017.

Best of NexT 2017, o retrospectivă cu cele mai ele mai iubite filme de la NexT 2017, va prezenta comedii, animaţii, călătorii în spaţiul cosmic sau pe tărâmuri magice, filme de groază şi filme ca-n viaţă.

Vizionarea filmelor se face fără plată. Intrarea este liberă.

Programul complet al evenimentului poate fi consultat pe www.caravananext.ro.

Caravana Filmelor NexT e o parte a Festivalului Internațional de Film NexT împachetată într-o mașină, care cutreieră țara în lung și-n lat. Din vârful muntelui în jos, pe dealuri și câmpii.

Mai mult decât o serie de proiecții de film, Caravana NexT e o experiență, un cinema itinerant care duce scânteia filmelor scurte din oraș în oraș.

Caravana Filmelor NexT aduce  odată cu filmele scurte prezentate și o experiență de neuitat pentru că afară e vară și miroase a vacanță. Iubitorii de film pot uita grijile și pot petrece seri speciale, la iarbă verde, întinzând  păturile pentru picnic și bucurându-se de cinema sub clar de lună.

Festivalul Internațional de Film NexT, inițiat în anul 2007, este cel mai mare eveniment dedicat filmelor de scurt și mediu metraj din România, cu o selecție care reunește peste 100 de scurtmetraje în fiecare an, prezentate în cadrul celor două secțiuni competiționale și a numeroase programe speciale.

După Brașov, Caravana își va încheia călătoria la Arad (21 – 22 – 23 august, Faleza Mureșului).

Comentarii

Ultimă oră