Sari la conținut

FIS CUP Open, în perioada 3-7 martie, pe pârtia Subteleferic din Poiana Brașov

fis-cup-open-in-perioada-37-martie-pe-partia-subteleferic-din-poiana-brasov

După o ediție extrem de reușită a Competiției Internaționale de Schi Alpin pentru tineret, FIS Children`s Trophy, ce a avut loc în luna februarie a anului 2019, Asociația de Turism Poiana Brașov împreună cu Federația Română de Schi și Biatlon și cu sprijinul Primăriei Brașov, vor organiza o nouă și spectaculoasă competiție internațională de schi.

Competiția de nivel internațional dedicată exclusiv schiului alpin cuprinde două probe: SLALOM URIAȘ și SLALOM, pentru cei mai talentați schiori, femei și bărbați la categoria de vârstă de peste 16 ani.

Competiția este inclusă în calendarul oficial al anului 2019 al Federației Internaționale de Schi (https://www.fis-ski.com/ ).

Evenimentul va avea loc în Poiana Brașov - Masivul Postăvaru, pe pârtia Subteleferic certificată de către FIS (Federația Internațională de Schi).

FIS CUP Open, programat în Poiana Brașov inițial în perioada 3-7 februarie a fost amânat cu o lună pentru perioada 3-7 martie. Decizia a fost luată de Comitetul de Organizare la recomandarea delegatului tehnic al FIS, d-na Maria Magiori (Grecia), pentru că în luna februarie starea partiei Subteleferic fusese serios afectată de temperaturile neașteptat de ridicate (care au ajuns și la 11 grade Celsius). Schimbarea de perioadă a fost operată pe site-ul oficial al FIS.


   Sute de schiori din zeci de ţări vor participa la cea mai mare competiţie de schi alpin organizată vreodată la noi în ţară. Este vorba despre FIS CUP Open 2019 (întrecerile propriu-zise se vor desfășura în perioada 5-6 martie 2019), competiție înscrisă în calendarul oficial al Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS).

Acordarea acestei curse de către FIS este o confirmare a faptului că Poiana Braşov poate găzdui competiţii la un asemenea nivel.

România a câştigat cursa pentru organizarea unui nou concurs de schi la nivel internaţional datorită notorietăţii pârtiilor din Poiana Braşov şi a experienţei dobândite cu ocazia organizării cu succes a probelor de schi alpin din cadrul FOTE din 2013 (Festivalul Olimpic de Tineret European).

„Un alt motiv important pentru atribuirea desfăşurării competiţiei a fost dotarea domeniului schiabil cu: instalaţie complet automatizată pentru fabricat zăpada artificială compusă din 29 de tunuri şi 120 de lănci, de fabricaţie Technoalpin şi un număr de şase maşini de pregătit şi preparat pârtiile, PistenBully marca Kassbohrer”, afirmă Dorin Drăgoi, administratorul domeniului schiabil. De asemenea, infrastructura din Poiană este comparabilă cu cea existentă în staţiunile mai mici din Alpi, staţiuni care găzduiesc competiţii la nivel internaţional.

Probele la care se vor întrece atleţii participanţi la competiţia spectaculoasă de schi FIS Cup Open sunt Slalom şi Slalom Uriaş. La acest concurs se vor atribui premii în valoare de 20.000 euro.

Cele două probe au fost finanțate de către sponsorii din sectorul privat (Husqvarna, Netbet, Total România, Tinmar, Media Galaxy, Omniasig Vienna Insurance Goup, Happy Tour, Orange, Teleferic Grand Hotel, Paste Băneasa, Stoica&Asociații, Ana Teleferic, Alpin Resort Hotel, Sensi blu, Ana Hotels și Raiffeisen Bank).

Intrarea la întreceri este liberă!

Detalii despre competiție pe: http://fis.poianabrasov.travel/fis-cup-open-2019/ .

Comentarii

Ultimă oră