Sari la conținut

Fiți reprezentanții primarului în conducerea școlilor!

fiti-reprezentantii-primarului-in-conducerea-scolilor-(1)

Fiți reprezentanții primarului în conducerea școlilor!

Brașovenii mai au timp până în 21 iunie pentru a se înscrie în consiliile de administrație ale instituțiilor de învățământ preuniversitar.

Primăria Brașov, în parteneriat cu Asociația pentru Valori în Educație, a demarat, la sfârșitul lunii mai, recrutarea reprezentanților primarului în consiliile de administrație ale școlilor, liceelor și grădinițelor.

Pentru a da posibilitatea tuturor brașovenilor care doresc să facă parte din conducerea școlilor, termenul de înscriere a fost prelungit până în data de 21 iunie.

Consiliile de administraţie ale instituțiilor de învățământ preuniversitar se întrunesc lunar în şedinţe ordinare, precum şi ori de câte ori este necesar în şedinţe extraordinare.

Rolul de reprezentant al primarului în consiliul de administrație al unității de învățământ preuniversitar de stat necesită o implicare voluntară (neplătită), care presupune o activitate de aproximativ 2-4 ore pe lună, aceasta fiind o estimare și nu o regulă sau o solicitare formală.

Nu este necesară vreo calificare anume pentru a putea fi desemnat ca reprezentant al primarului în consiliul de administrație, ci doar de seriozitate, implicare și, de preferință, o experiență în domeniul educației, fie ea și la nivelul unui părinte care are sau a avut un copil la școală, grădiniță sau liceu.

Comentarii

Ultimă oră