Sari la conținut

Florin Buliga și-a primit sentinţa: închisoare pe viaţă!

florin-buliga-sia-primit-sentinta-inchisoare-pe-viata

Este prima sentinţă la detenţiune pe viaţă dată la Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov. În plus, Florin Buliga trebuie să plătească familiei soţiei aproape 200.000 de euro daune morale.

Florin Mircea Buliga, bărbatul care şi-a omorât soţia şi pe cei doi copii ai lor, în 26 martie 2018, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, la Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi făcut apel în termen de 10 zile de la comunicare. „Tribunalul pentru Minori şi Familie a pronunţat soluţia în primă instanţă, în urma judecării. S-a dispus condamnarea la pedeapsa detenţiunii pe viaţă pentru săvârşirea de omor calificat asupra membrilor familiei: soţia, fiul minor şi fiica inculpatului. De asemenea, s-au dispus pedepse accesorii. Pedeapsa a fost contopită cu o pedeapsă anterioară, primită de inculpat, în urma unui dosar soluţionat de Tribunalul Braşov, rezultanta – detenţiune pe viaţă. Hotărârea nu este definitivă, poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicarea minutei, adică din data la care s-a făcut comunicarea către inculpat, la Penitenciarul Codlea”, a precizat, Gabriela Nicoleta Chihaia, preşedinte Tribunalul pentru Minori şi Familie.

Bărbatul trebuie să plătească şi daune morale de 150.000 de euro părinţilor soţiei (câte 75.000 de euro pentru fiecare părinte) şi 45.000 de euro surorii soţiei.


   Sentinţa este o premieră pentru Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov. „Este prima condamnare la această pedeapsă a detenţiunii pe viaţă, la Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov”, a mai spus Gabriela Nicoleta Chihaia.

Instanţa a menţinut măsura arestării preventive şi obligarea la tratament. Se menţine şi sechestrul asigurător asupra bunurilor lui Buliga.

.....................................................................................................................

Florin Mircea Buliga şi-a ucis soţia şi cei doi copii: o fată de 18 ani şi un băiat de 13 ani în noaptea de 26 spre 27 martie 2018, în apartamentul lor din cartierul Noua. Din datele anchetei, cele trei victime au fost omorâte de Florin Mircea Buliga în somn, bărbatul înjunghiindu-i cu un cuţit de vânătoare, pe rând. Prima care a fost omorâtă a fost soţia inculpatului. Băiatul, care era într-o cameră alăturată, nu a ştiut că mama sa fusese ucisă. Fata nu era acasă la momentul comiterii crimelor. A venit ulterior şi după ce a adormit, a fost şi ea omorâtă de tatăl ei, apoi a fost înjunghiat băiatul.

În faţa anchetatorilor, Florin Mircea Buliga a recunoscut că ocazional consuma şi stupefiante, iar rezultatele examenului toxicologic efectuat de procurori, după ce Florin-Mircea Buliga şi-a ucis familia, au indicat că în corpul bărbatului a existat o substanţă care se găseşte în cannabis, dar care era, la acel moment, inactivă. Astfel, bărbatul a fost trimis în judecată şi într-un dosar deschis de procurorii DIICOT Braşov. Anchetatorii antidrog l-au trimis pe inculpat în faţa instanţei sub acuzaţia de deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Medicii au stabilit că, la momentul comiterii crimelor, Florin Buliga avea discernământ, chiar dacă acesta era diminuat din cauza consumului de droguri.

Comentarii

Ultimă oră