Sari la conținut
florin-cosulet-la-mix-actual

Este cristolovean cu pedigree, adică un adevărat fiu al satului din care spune că nu a plecat de fapt niciodată. Și că nu, nu e o amăgire.

Pe scena pe care a fost ïn copilărie Făt-Frumos (karma!), l-a văzut jucând, peste ani, la C'art fest, pe Marcel Iureș. Iar aplauzele celor care te știu de mic și te-au văzut crescând nu au egal.

Aici, unde au rămas mama și fratele lui, a văzut cozi lungi de oameni care așteptau în ploaie să intre la festival. Emoția celor care trăiau "în satul lor" bucuria de a a întâlni legende.

Și a fost fericit să fie parte a unei echipe care a càștigat un pariu splendid, acela de a aduce în mica așezare săsească de lângă Brașov un festival născut să pună Cristianul pe harta unei Românii...altfel. Bună și frumoasă.

Și da, mai sunt vorbe care plâng fals că "se aruncă bani pe cultură" - când infinit mai mult ne costă incultura! -, dar crede că happy end-ul nu e sortit doar filmelor cu sirop.

Și că binele se întoarce, iar frumosul crește din frumos.

Sunt momentele în care uiți că uneori ți-ai ascuns lacrima sub fard (a urcat pe scenă a doua zi după ce și-a îngropat tatăl), că ai lipsit la bucuriile oamenilor dragi și că, pentru a lumina, trebuie mai întâi să arzi. Că pentru a risipi bucurie te risipești mai întâi pe tine.

Florin Coșuleț. Actor, regizor și profesor de teatru. Un ...coșuleț cu bucurie. La Mix Actual.

https://www.youtube.com/watch?v=uw42obuLfn4

Comentarii

Ultimă oră