Sari la conținut

Florin Iaru lansează volumul "Fraier de Bucureşti" la Braşov

Joi, 19 ianuarie, de la ora 15.00, la Libraria „Şt.O. Iosif” , scriitorul Florin Iaru îşi va lansa volumul “Fraier de Bucureşti”, apărut la editura Polirom.
Alături de autor, vor lua cuvântul Alexandru Musina şi Romulus Bucur. Moderator este Andrei Bodiu.
„Dacă doriți să revedeți trecutul, într-o nouă prezentare!” - acesta ar putea fi un motto nimerit pentru volumul de povestiri scrise și publicate săptămânal pe parcursul ultimilor ani de Florin Iaru.
Textele pendulează între orașul cufundat în bezna din anii comunismului și Capitala (cu majusculă) cuprinsă de fiorul capitalismului (cu minusculă). Viața literară sau intim urbană, viață de șomer sau de gazetar în libertate (și cu carte de muncă)...
Florin Iaru este unul dintre cei mai cunoscuți poeți ai generației optzeciste. A fost unul dintre membrii proeminenți ai „Cenaclului de Luni” condus de Nicolae Manolescu. A fost vicepreședintele Uniunii Scriitorilor în perioada 1995-1996. A realizat și prezentat emisiuni de cultură la postul național de televiziune și la TVR Cultural. Face parte din echipa redacțională a săptămânalului Caţavencii. A debutat cu volumul de poezii “Cintece de trecut stradă”(Albatros, 1981), apoi, alături de Mircea Cărtărescu, Traian T. Cosovei și Ion Stratan, a publicat Aer cu diamante (Litera, 1982). Alte volume: La cea mai înaltă ficțiune (Cartea Românească, 1984), Înnebunesc și-mi pare rău (Cartea Românească, 1990), Poeme alese (Aula, 2002), Tescani 40238 (volum colectiv, Image, 2000), Povești erotice românești (volum colectiv, Trei, 2007), Prima mea beție (volum colectiv, Art, 2009). Poemele sale au fost incluse în antologii din Germania, Italia, Anglia, Franţa, Spania, Statele Unite, Rusia etc.  (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră