Sari la conținut

Şoferi în pragul comei alcoolice şi focuri de armă. Acestea sunt rezultatele raziei efectuate azi-noapte de poliţiştii rutieri din judeţul Harghita. La Topliţa, oamenii legii au folosit pistolul pentru a opri un şofer care a ignorat patrula rutieră. Sâmbătă a fost zi de sărbătoare în multe localităţi din Harghita. Oamenii s-au distrat la Festivalul Sarmalelor, Zile ale Recoltei sau Balurile Strugurilor. Şi nu au stat departe de băutură. După care, mulţi dintre petrecăreţi au urcat la volan.
Patrulele poliţiei rutiere au oprit sute de şoferi şi au dat în total, amenzi de peste 4.000 de lei. Şase şoferi s-au ales cu dosare penale şi alţi nouă au rămas fără permise. Cea mai mare alcoolemie depistată a fost de 1,19 la mie în aerul expirat.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat sâmbătă, la Sânnicolau Mare, că va candida la alegerile prezidenţiale. Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat sâmbătă la Timişoara unde s-a întâlnit cu primarii din judeţ, cu directorii de instituţii descentralizate şi cu directorii de şcoli, în timpul căreia a făcut lobby noii legi a educaţiei. Băsescu a avut o întâlnire, la Palatul Administrativ cu primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu.

Şi George Becali şi-a anunţat sâmbătă, oficial, intrarea în cursa pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Printre subiectele abordate în discursul de lansare a fost şi problema paşapoartelor biometrice pe care europarlamentarul le contestă vehement. "Eu nu pot să-mi fac paşaport biometric, chiar dacă-mi taie capul la toată familia. N-am nevoie să ies din ţară. Eu pe dracu în documentele mele nu-l bag!", a declarat preşedintele PNG-CD. Gigi Becali a mai spus că deplasările sale în străinătate, în calitate de europarlamentar, l-au ajutat să înţeleagă situaţia din România: "Ce este în România la ora asta este barbarism. Eu văd lume civilizată, văd oameni cuminţi. Asta vreau eu pentru România. Daţi-mi 10 ani de mandat şi veţi vedea o Românie pe care o va iubi şi Dumnezeu, a spus Becali" .

Comentarii

Ultimă oră