Sari la conținut
fosta-directoare-a-cec-brasov-a-fost-retinuta

Două foste directoare ale sucursalei Brașov a CEC Bank – Florentina Tăvălică şi Afrodita Nicoleta Renţea – au fost reţinute de procurorii anticorupţie, acuzate fiind de 38 de infracţiuni de abuz în serviciu, după ce ar fi cauzat băncii un prejudiciu de aproape 20 milioane de lei, scrie bizbrasov.ro.

Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie 2006 – 31 decembrie 2012, unitatea bancară condusă de Tăvălică Florentina şi Renţea Afrodita Nicoleta a acordat credite cu nerespectarea procedurilor şi normelor bancare unor clienți privilegiați, printre care se numără și firmele conduse de Simon Daniel Sava şi Sorin Staicu, acesta fiind fostul șef al filialei PDL Zărnești.
„Acest lucru a fost posibil prin crearea, de-a lungul timpului, a unui sistem de control total și supunere a angajaților din sucursală, având la bază teama acestora de a nu-și pierde locul de muncă și de a intra în conflict cu cele două inculpate din conducere. Mai mult, în scopul de a nu se înregistra restanțe la plata ratelor creditelor contractate de clienții privilegiați, li s-a sugerat acestora accesarea unor credite pe firme sau persoane fizice care în aparență să nu facă parte din același grup. În aceste condiții, cele 38 de credite care formează obiectul prezentei cauze, a căror documentație prezenta vicii, era incompletă ori documentele depuse cuprindeau date care sfidau logica, au fost aprobate de îndată, în aceeași zi la care s-a depus documentația, sau în ziua următoare”, a informat DNA.
      Concret, din probele administrate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada respectivă, firmele administrate de Staicu Sorin și Sava Simon Daniel înregistrau restanțe la plata unor credite contractate de la unitatea bancară condusă de cele două inculpate.
În aceste împrejurări, în ideea de a obține noi surse de finanțare de la aceeași unitate bancară, inculpatul Sava Simon Daniel, conform înțelegerii prealabile cu inculpata Tăvălică Florentina, a recurs la contractarea unor credite pe numele unor societăți comerciale înființate în acest scop sau a folosit societăţi controlate, deținute de cunoscuți ai săi.

Comentarii

Ultimă oră