Sari la conținut
fostul-international-cornel-pavlovici-a-murit

Fostul internaţional Cornel Pavlovici s-a stins din viaţă miercuri dimineaţa, la vârsta de 69 de ani, anunţă clubul de fotbal Steaua Bucureşti.

''Clubul nostru transmite sincere condoleanţe familiei celui supranumit 'Pavca' şi care a îmbrăcat tricoul echipei noastre în perioada 1963-1966, în care a reuşit să devină golgheterul primei divizii, în sezonul 1963-1964'', se arată în comunicatul grupării din Ghencea.

"Eu l-am cunoscut pe Pavca mai mult ca om decât ca fotbalist şi pot spune că am avut mereu o admiraţie deosebită pentru el. Am fost mereu atras de acest om extraordinar, care reuşea să binedispună pe oricine cu starea sa de spirit extraordinară. Va rămâne mereu în inima mea şi faptul că a trecut în nefiinţă îmi aduce un mare regret în suflet. Transmit un gând bun familiei sale şi sper din tot sufletul să se odihnească în pace", a spus Helmuth Duckadam, preşedinte de onoare al clubului Steaua, citat de Agerpres.

Cornel Pavlovici s-a născut pe 2 aprilie 1943, la Bucureşti, şi şi-a început activitatea de fotbalist la Metalul Bucureşti, în 1959. După ce a trecut pe la Recolta Carei, Dinamo Baia Mare, Jiul Petroşani sau ASMD Satu Mare, s-a transferat la Viitorul Bucureşti în vara lui 1962, unde a jucat 12 partide şi a înscris de 7 ori în Divizia B. Evoluţiile excelente din turul campionatului i-au adus mutarea la Steaua, în iarna lui 1963, pentru care a evoluat în 4 partide în retur. În sezonul 1963-1964 a "explodat", reuşind să înscrie de 19 ori în 23 de partide, devenind astfel golgheterul campionatului, la egalitate cu Constantin Frăţilă, de la Dinamo. În sezonul următor a înscris de 5 ori în 11 partide, iar în sezonul 1965-1966, ultimul pentru el la Steaua, a marcat 11 goluri în 16 meciuri. Per total, a îmbrăcat tricoul Stelei de 54 de ori şi a înscris 34 de goluri.

De asemenea, a evoluat de două ori şi a înscris două goluri pentru ''roş-albaştri'' în Cupa Cupelor."Pavca" a mai evoluat pentru ASA Târgu Mureş, FC Argeş Piteşti, Petrolul Ploieşti, Progresul Bucureşti, Metalul Târgovişte, Steagul Roşu Braşov şi Metalul Turnu Severin, echipa de la care s-a retras la finalul sezonului 1972-1973.

A strâns 7 meciuri şi 7 goluri la echipa naţională de seniori a României, între 1963 şi 1964, fiind pe locul 2 în topul golgheterilor la Jocurile Olimpice din 1964, de la Tokyo, unde Romania s-a clasat pe poziţia a cincea.

Comentarii

Ultimă oră