Sari la conținut

Fostul şef al ISU Braşov este acum preşedinte la Crucea Roşie

fostul-sef-al-isu-brasov-este-acum-presedinte-la-crucea-rosie

Salvator militar, acum salvator voluntar! Fostul şef al ISU Braşov a devenit acum preşedinte la Crucea Roşie. Miercuri, 16 septembrie, a fost primul moment public la care a participat în noua calitate. Crucea Roşie a făcut donaţii de 62.000 de euro către toate spitalele Covid-19 din Braşov!

Spitalul modular din curtea Spitalului Judetean a primit miercuri o donatie din partea Crucii Roşii Braşov. Bolnavii de Covid-19 internaţi în secţia de terapie intensivă de acolo vor putea beneficia de un aparat performant, care să-i ajute în lupta cu perfidul virus.

„Este vorba despre un ventilator de ultimă generaţie, performant, pe care Crucea Roşie îl donează Spitalului Judeţean Braşov. Ne-am gândit ca în campania naţională «România salvează România» să donăm acest aparat în valoare de aproximativ 40.000 de euro care să ajute la salvarea multor vieţi”, a declarat Stelian Rechiţean, preşedintele Societăţii Române de Crucea Roşie, Filiala Braşov.

Pentru spitalul modular este o donatie binevenită în lupta cu noul coronavirus. „Aici avem un ventilator ermania, de înaltă performanţă, pe care o să-l folosim în spitalul modular Covid pentru bolnavii care, în continuare, sunt în număr destul de mare, atât în Braşov, cât şi în toată ţara”, a precizat directorul medical al Spitalului Judetean, Cătălin Mişarcă.

Ventilatorul şi consumabilele donate spitalului modular nu sunt singurele donatii făcute miercuri de Crucea Roşie Braşov. „În cursul zilei de astăzi mai donăm la Spitalul de Boli Infecţioase, măşti, dezinfectanţi, consumabile, la Spitalul CFR, la Spitalul din Săcele, la toate spitalele care sunt Covid acum”, a precizat directorul Crucii Roşii Braşov, Gabriela Cercel.


Valoarea totală a donaţiilor făcute miercuri de Crucea Roşie Braşov este de 62.000 de euro.


  Ziua a marcat şi „reactivarea” lui Stelian Rechiţean (57 de ani), după doi ani de pauză, fiind primul eveniment public la care a participat în noua calitate, de şef al Crucii Roşii Braşov. A revenit acum tot într-o echipă a salvatorilor, după ce, timp de 12 ani, a condus Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, din iunie 2005 până în iulie 2017, când s-a pensionat.

Comentarii

Ultimă oră