Sari la conținut

Fostul șef al Poliției Rutiere din Brașov, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare UPDATE ORA 13.58

fostul-sef-al-politiei-rutiere-din-brasov-condamnat-la-3-ani-de-inchisoare-cu-suspendare

Fostul şef al Poliţiei Rutiere din Braşov, Claudiu Tămîrjan, a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Sentinţa a fost pronunţată, în urmă cu scurt timp, de o instanţă a Curţii de Apel din Braşov şi este definitivă. Completul i-a aplicat lui Tămîrjan o pedeapsă de doi ani de închisoare la care a adăugat un spor de un an. Astfel, pedeapsa rezultantă este de 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Fostul şef al Poliţiei Rutiere din Braşov a fost judecat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu.

UPDATE ORA 13.58 Extras din sentința penală a Curții de Apel Brașov

1.A. (…) condamnă pe inculpatul Tămârjan Claudiu la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea  infracţiunii de trafic de influenţă (A. VI din rechizitoriu).

(…) condamnă pe inculpatul Tămârjan Claudiu la o pedeapsă de 2 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară prevăzută de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II a, b Cod penal din 1968, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial (A.VI.3 din rechizitoriu)

(…) aplică pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care se adaugă sporul de 1 an închisoare, inculpatul TĂMÎRJAN CLAUDIU executând pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare și 2 ani pedeapsa complementară prevăzută de art. 64 alin 1 lit. a teza a II-a, b Cod penal (respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat).

Menţine modalitatea de individualizare a executării pedepsei cu suspendarea sub supraveghere, stabilită de instanţa de fond.

Comentarii

Ultimă oră