Sari la conținut

FR Volei a lansat un program de selecţie la nivel naţional

fr-volei-a-lansat-un-program-de-selectie-la-nivel-national

Federația Română de Volei a început un amplu program de selecție la nivel național, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, prin proiectul ''Pierre de Coubertin''.

România vrea să revină în elita voleiului european, acolo făcea legea în anii 60-70, iar Rapid și Dinamo disputau între ele finala Cupei Campionilor Europeni, în 1966 și 1967. În prezent, FRV are doar 2.300 de sportivi legitimați și caută soluții urgente pentru creșterea ariei de selecție.

''Este un proiect foarte bun pentru dezvoltarea sportului de masă. Printr-o selecție mai bine chibzuită și o pregătire a copiilor pe centre zonale și regionale, sperăm să atragem mai mulți copii către voleiul de performanță în anii următori''. a declarat președintele federației, Gheorghe Vișan.

Aproape 100 de copii din regiunile cu tradiție în volei au avut astfel șansa în ultimele săptămâni să fie inițiați în volei de către antrenori români cu renume. Cei mici s-au pregătit centralizat în cantonamente, au primit mingi și echipamente sportive pentru a fi motivați să înceapă voleiul în cadru organizat.

La Dej, succesul a fost unul de proporții și zeci de copii s-au înscris la volei.

''În această fază, cel mai important pentru copii este să facă mișcare, performanța vine ulterior. O țară se poate dezvolta doar dacă are un popor sănătos, iar sportul este unul din principalele mijloace prin care poate reuși acest lucru", a afirmat profesorul Armand Dimitriu, de la LAPI Dej.

Mircea Spătăcean, fost selecționer al naționalei masculine și finalist cu Deltacons Tulcea în 2004 în Tops Team Cup, s-a implicat și el în proiectul Pierre de Coubertin.

''Am fost personal în 26 de școli comunale din județul Maramureș. Erau colegi care se minunau, pentru că de ani de zile nu s-a mai întâmplat așa ceva la țară. Le recomand tuturor părinților să își dea copiii la volei, pentru că este un sport frumos, care le dezvoltă armonios corpul și, în plus, viteza cu care trebuie să reacționeze îi ajută să își antreneze constant și mintea'', a afirmat tehnicianul.

Comentarii

Ultimă oră