Sari la conținut

Fratele Elodiei are drept de curatelă asupra lui Patrik

Magistraţii Judecătoriei Piteşti au acordat, miercuri, fratelui Elodiei Ghinescu drept de curatelă asupra fiului avocatei şi al poliţistului Cristian Cioacă, anunţă Mediafax. În prezent copilul se aflâă în îngrijirea părinţilor paterni, care locuiesc în Argeş. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

La Judecătoria Piteşti, poliţistul Cristian Cioacă a cerut ca sora lui să îl reprezinte pe minor, în timp ce mama Elodiei Ghinescu a spus că fratele avocatei este cel mai potrivit în această situaţie. Cristian Cioacă a venit la Judecătorie fără avocat, a depus la dosar certificatul de deces al Elodiei, reprezentându-se singur şi cerându-le magistraţilor să respingă instituirea curatelei fratelui soţiei sale. Mama Elodiei Ghinescu a venit însoţită de fiul ei şi de avocata familiei.

Acţiunea are ca scop acordarea reprezentării copilului, ca şi moştenitor de drept al mamei sale Elodia Ghinescu, declarată decedată la începutul lunii noiembrie 2011, printr-o sentinţă a Judecătoriei Braşov. Cu alte cuvinte, bunurile pe care soţii Cioacă le-au dobândit în timpul căsătoriei şi care le revin moştenitorilor, soţ şi fiu, nu pot fi valorificate decât cu acordul ambelor părţi, respectiv poliţistul Cristian Cioacă şi fratele Elodiei, ca reprezentant al copilului acesteia, mai scrie aceeaşi sursă.

Comentarii

Ultimă oră