Fundația Prințul de Wales lansează primul program în sprijinul micilor fermieri și producatori români.

Este vorba despre un program pilot de zece luni care se va derula sub forma unui studiu sondaj, derulat în cinci regiuni istorice ale României: Transilvania, Delta Dunării, Bucovina, Maramureș și Banat.

În cadrul proiectului, cei din fundație vor discuta cu câteva sute de producători pentru a vedea ce produse naturale fac, în ce cantitate și la ce calitate, cum le vând și cu câți bani rămân în buzunar.

La finalul întâlnirilor, vor fi nominalizate cinci produse de calitate superioară cu ajutorul unor experți în calitatea mâncării din România, Italia și Marea Britanie, produse ce pot vorbi frumos despre potențialul agriculturii românești.

Produsele care vor intra în acest studiu sunt branzeturi, produse din carne, miere, uleiuri, legume și fructe, dar și dulcețuri și conserve. 

Programul este susținut de Platforma Romania 100, Asociația Hotelierilor din Romania și Asociația HORA.

Cei care doresc să sugereze producători locali sunt rugați să scrie pe email la adresele: office@printuldewales.org fermieri@printuldewales.org.