Sari la conținut

Gafă guvernamentală: Aeroportul Brașov este deschis

gafa-guvernamentala-aeroportul-brasov-este-deschis

Forma finală a Master Planului de Transport al României, cea care a fost trimisă Comisiei Europene spre avizare după ce forma inițială fusese respinsă, cuprinde un lucru interesant referitor la Aeroportul Brașov, scrie bizbrasov.ro.
„S-a început, de asemenea, construcția noului aeroport internațional Brasov-Ghimbav. Noua pistă, destinată să primească aeronave de cursă de dimenisiuni medii va avea o lungime de 2.820 m șI 45 de metri lățime. Deschiderea aeroportului este de natură să sporească potențialul de investiții în zonă, în special în industria turismului, precum și noi oportunități de dezvoltare pentru companiile mici și mijlocii. Aeroportul este programat să se deschidă la sfârșitul anului 2014/începutul anului 2015”, se arată în document. Este posibil ca, potrivit documentului, începutul anului 2015 să fie programat, totuși, peste câțiva ani.
       Master Planul General de Transport (MPGT) a fost prezentat specialiștilor din cadrul DG REGIO, DG MOVE și DG ECOFIN, în perioada 11-13 martie 2015, la Bruxelles. Prezentarea a fost susținută de o echipă tehnică a Ministerului Transporturilor condusă de secretarul de stat Iulian Matache.

Comentarii

Ultimă oră