Sari la conținut

Gălăţanu şi Pascu au câştigat Cupa României la sabie

galatanu-si-pascu-au-castigat-cupa-romaniei-la-sabie

Ciprian Gălățanu și Bianca Pascu au cucerit Cupa României la sabie. La competiția ce s-a desfășurat la Sala Sporturilor Dumitru Popescu Colibași au luat parte cei mai buni sabreri din România, componenți ai loturilor naționale, astfel că întrecerea a fost de un nivel destul de ridicat. Chiar dacă a fost prima competiție a noului sezon, Cupa României a reprezentat un test util pentru participarea la etapele de Cupă Mondială ce vor avea loc în această toamnă.

Cupa României la sabie şi-a desemnat câştigătorii la masculin şi feminin. La individual, meciurile au fost extrem de echilibrate, iar dramatismul nu a lipsit nici el.

Băieţii au oferit un adevărat spectacol pe planşele din Sala „Dumitru Popescu Colibaşi”. Surpriza cea mai mare a fost înregistrată în sferturile de finală, unde marele favorit Tibi Dolniceanu a părăsit competiţia, învins de Ciprian Gălăţanu. Ulterior, dinamovistul avea să treacă în semifinale de Alin Badea cu 15-13, iar în finală de Iulian Teodosiu cu 15-12.

„A fost un antrenament destul de bun înaintea Campionatelor Mondiale care vor urma. A fost un turneu destul de disputat, dar cred că oricine putea să câştige astăzi, deoarece ne cunoaştem foarte bine de la antrenamente. La individual da, este prima Cupă câştigată la seniori. La categoriile mai mici de vârstă am câştigat la fiecare” - Ciprian Gălăţanu, câştigător Cupa României

În competiţia fetelor, Bianca Pascu, principala favorită, a învins-o în finala mare pe Georgiana Dima cu un categoric 15-3. În prealabil, dinamovista trecuse în semifinale de Oana Munteanu cu 14-5, iar stelista Dima câştigase în penultimul act duelul cu Sabina Martiş, scor 15-8.

„Pentru mine câştig a treia oară Cupa României, dar mă bucur că revin în oraşul meu şi aduc Cupa la Braşov. Mă bucur şi pentru colegul meu, că am amândoi suntem din Braşov” - Bianca Pascu, câştigătoare Cupa României

Premierea a fost făcută de braşoveanul Mihai Covaliu, preşedintele Federaţiei Române de Scrimă şi antrenorul lotului naţional de băieţi, iar diplomele şi cupele au fost înmânate de George Scripcaru, primarul Braşovului.

Comentarii

Ultimă oră