Sari la conținut
ger-naprasnic-la-brasov

Gerul a fost stăpân peste toată ţara. Cele mai scăzute temperaturi din această iarnă s-au înregistrat joi dimineaţă la Întorsura Buzăului şi la Braşov. Au fost minus 34 respectiv minus 33 de grade Celsius. Extrem de frig a fost şi la Miercurea Ciuc unde mercurul din termometre s-a oprit la minus 29 de grade. Şi dacă vă imaginaţi că temperaturile nu ar putea cobori mai mult de atât, vă înşelaţi.

Braşovul deţine un record absolut de frig înregistrat acum 72 de ani. În data de 25 ianuarie 1942 au fost - 38,5 grade Celsius, consemnate la staţia de la Bod. Atunci toată luna Gerar temperaturile au fost glaciare, iar cea mai ridicată a fost de -20 grade Celsius.

Revenim în zilele noastre la atenţionarea de vreme rea care a fost extinsă de meteorologi până pe data de 10 ianuarie. În toate zonele montane va ninge, local abundent. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi la rafală 70...80 km/h viscolind şi spulberând zăpada, îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Orientali şi Meridionali. În restul teritoriului vântul va avea intensificări locale şi temporare, cu viteze la rafală de 45...50 km/h şi vor fi precipitaţii mixte, ce vor favoriza formarea poleiului.

Comentarii

Ultimă oră