Sari la conținut

Gerd Muller a fost ales cel mai bun jucător din istoria Bundesliga

gerd-muller-a-fost-ales-cel-mai-bun-jucator-din-istoria-bundesliga

Legendarul atacant Gerd Muller a fost ales de Bild cel mai bun fotbalist german din istoria Bundesligii, el fiind pe primul loc într-o listă de 100 de nume istorice.

În primele zece locuri sunt doi jucători în activitate, Thomas Mueller, de la Bayern Munchen, care ocupă locul șapte, și Miroslav Klose, acum la echipa italiană Lazio.

Lista a fost alcătuită de un juriu format din fostul antrenor Ottmar Hitzfeld, foștii jucători Sepp Maier, Klaus Fischer și Charlie Koerbel și ziaristul Wim Vomland.

Majoritatea celor aflați în primele zece locuri au făcut parte din naționala campioană mondială în 1974. Gerd Muller este urmat de căpitanul acelei echipe, Franz Beckenbauer, pe locul 5 este Wolfgang Overath, pe locul 8 este Paul Breitner, iar pe 9, Sepp Maier.

Selecționata campioană mondială în 2014 îi are în primii zece pe Thomas Mueller și Klose, iar formația campioană din 1990 este reprezentată doar de Lothar Matthaeus, aflat pe locul 4.

În top 10 se mai află doi jucători care nu au câștigat Cupa Mondială, ambii fiind învinși în finala acestei competiții: Uwe Seeler, legendarul atacant al lui Hamburg, și Oliver Kahn.

Dintre primii zece clasați, doar Seeler și Overath nu au jucat niciodată la Bayern.

Naționala campioană mondială în 1954 nu este reprezentată, deoarece atunci încă nu fusese încă înființată Bundesliga.

Comentarii

Ultimă oră