Sari la conținut
gheata-face-victime

Gheaţa de pe trotuare şi zăpada de pe pârtii le-au dat programul peste cap medicilor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

Aproape 100 de pacienţi se prezintă zilnic la UPU cu entorse, luxaţii sau chiar fracturi.Asta pe lângă urgenţele pe care, de regulă, le au de rezolvat medicii.

Pacienții UPU la Ortopedie sunt, în general, persoanele vârstnice şi cei care vin la schi în Poiana Braşov. În medie, la Unitatea de Primiri Urgențe se înregistrează aproximativ 350 de prezentări pe zi, dintre care aproape un sfert sunt doar fracturile, entorsele şi luxaţiile.

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, nu este vorba de o exacerbare a patologiei ortopedice, e cam aceeaşi din fiecare sezon, dar se poate spune că au avut destule persoane în vârstă care au căzut, plus turişti care vin la schi.

Recomandările medicilor sunt pentru cei în vârstă să aibă o încălţăminte adecvată, să limiteze pe cât posibil deplasările în această perioadă, iar turiştii să înveţe să schieze înainte să se aventureze pe trasee dificile.

În următoarea perioadă, Braşovul iese de sub codul portocaliu de ger. Cum, însă, în timpul zilei vor fi temperaturi uşor mai ridicate, iar nopţile şi dimineţile vor fi în continuare geroase, se va forma poleiul.

Abia de săptămâna viitoare, temperaturile vor creşte simţitor. Așa că mare atenție în continuare pe șosele și pe trotuare!

Comentarii

Ultimă oră