Sari la conținut
gheorghe-gabriel-antohe-la-mix-actual

Autobuze puține, bătrâne și bolnave. Ar trebui să fie minim 150 pe traseele Brașovului. În zilele de iarnă erau cu zecile în minus la apel. Pur și simplu nu plecau din garajele unde e la fel de frig sau de cald ca afară.

Nici acum, în primăvară, nu pleacă toate. Și fiecare autobuz rămas la garaj înseamnă, pentru sute de oameni din stații nervi, timp pierdut, ïnghețat iarna sau transpirat vara.

Din 300 de șoferi - minim, câți ar cere Brașovul - lipsesc 80. Nu vor să vină șoferii la RAT. Salariul e mic, munca e grea, iar brașovenii furioși își varsă pe ei năduful. Toți lucrează minim 10-12 ore, zilnic, pentru ca RAT-ul să nu intre în colaps. Când găsesc un job mai bun la privat, pleacă, fără să stea pe gânduri.

Da, uneori autobuzele sunt murdare, pentru că orele acelea de curățenie înseamnă iar sute de minute de așteptare în stații și sute de oameni furioși...

Așa arată punctul zero de la care își începe munca de director general la SC RATBV SA, Gheorghe Gabriel Antohe. Știa că e greu, dar nu chiar atât de greu. Speră în ajutorul Primăriei, în susținere din partea amgajaților și a brașovenilor și în autobuzele noi care vor permite evidența electronică a călătorilor, redistribuirea autobuzelor în funcție de trafic și necesar și gestiunea fermă a biletelor plătite în funcție numărul real de călători.

Gheorghe Gabriel Antohe la Mix Actual. La Radio Brașov și Mix TV.

https://youtu.be/oU9gpTgLzzA

Comentarii

Ultimă oră