Sari la conținut

Ghid pentru utilizarea roletelor la proiectarea unei case

ghid-pentru-utilizarea-roletelor-la-proiectarea-unei-case

Domeniul construcţiilor de case rezidenţiale cunoaşte în ultimii ani o dezvoltare deosebită, datorită creşterii constante a cererii pentru acest tip de locuinţe. Majoritatea oamenilor cu venituri medii şi peste medie, care lucrează în unul dintre marile oraşe ale ţării, au ca obiectiv personal principal, întemeierea unei familii şi construirea unei case. Dacă, în trecut, românii preferau locuinţele spaţioase, de dimensiuni foarte mari, având un design exterior impunător, în prezent, proiectele de case mici cu parter sau cu parter şi mansardă, care au o amprentă la sol redusă, de aproximativ 90-100 mp, sunt situate în topul preferinţelor locuitorilor urbani.

Mansardele asigură un plus de spaţiu mai ales familiilor care îşi doresc sau care au deja unul sau doi copii. Proiectele de case mici realizate de echipa lora.ro sunt solicitate de clienţi deoarece, comparând investiţia ocazionată de cumpărarea unui apartament într-un bloc cu mai multe etaje, cu cea a achiziţionării sau construirii unei case mai mici, costurile sunt sensibil egale. În plus, o casă, chiar dacă este de dimensiuni reduse şi mai puţin spaţioasă decât un apartament mare, beneficiază de avantajul că are spaţiu verde, locuitorii casei având posibilitatea de a petrece timpul liber împreună cu familia şi cu prietenii în grădina casei, în deplină intimitate. Pentru a avea un confort similar cu cel dintr-o casă de dimensiuni mai mari, proiectul caselor mici trebuie realizat de un specialist, fiind necesar ca fiecare zonă a casei să fie valorificată la maximum, ca să devină funcţională. Deşi mărimea încăperilor nu este generoasă (de exemplu, sufrageria ar trebui să aibă în jur de 10 mp, dormitorul, aproximativ 8-10 mp, baia, în jur de 3-5 mp iar bucătăria, 5-6 mp), dacă spaţiul este compartimentat în modul cel mai eficient, astfel încât fiecare colţişor să aibă o destinaţie clară, proprietarii locuinţei se vor putea bucura pe deplin de liniştea şi confortul căminului, fără ca spaţiul redus să devină o problemă.

Proiectanţii de case mici recomanda pentru crearea iluziei de spaţiu amplu, utilizarea unor suprafeţe vitrate mari acoperite cu rolete din ţesături fine, în culori neutre, pentru a asigura un nivel de luminozitate optim, dar şi intimitatea necesară unei vieţi de familie liniştite. Roletele din material textil prezintă numeroase avantaje, cel mai important pentru casele mici fiind faptul că economisesc spaţiul şi creează senzaţia că acesta este mult mai mare decât în realitate. Roletele textile sunt foarte variate ca formă, model, structură şi culoare, pentru casele mici recomandate fiind roletele fără casetă de protecţie, prevăzute cu ghidaj din material plastic, în culori deschise şi confecţionate din materiale fine, fluide, semitransparente. Se pot utiliza cu succes şi rolete tip zebră, care se pliază pe structura ferestrei, asigurând protecţia împotriva soarelui şi intimitatea necesară pentru confortul locatarilor. Roletele din material textil înlocuiesc cu succes perdelele şi jaluzelele clasice, aducând un plus de eleganţă locuinţei. Cu cât materialul este mai fin, cu atât oferă o senzaţie de spaţiu mai amplu iar culorile deschise în tonuri neutre sporesc acest efect. În plus, roletele textile pot fi asortate cu mobilierul covoarele şi celelalte ţesături, completând decorul atrăgător al casei. Toate aceste tipuri de rolete sunt disponibile la Farest.ro, precum şi o varietate de alte accesorii şi finisaje pentru casa dumneavoastră.

Comentarii

Ultimă oră