Sari la conținut

Ghimbăşenii au început să solicite banii pentru „Prima căsătorie” și copiii nou-născuți

ghimbasenii-au-inceput-sa-solicite-banii-pentru-prima-casatorie-si-copiii-nounascuti

În ideea dezvoltării comunităţii şi sporirii natalităţii, consilierii locali din Ghimbav au votat două hotărâri cu impact social.

Aprobate în 27 iulie 2017, hotărârile Consiliului Local Ghimbav prin care se acordă un sprijin bănesc pentru „prima căsătorie” şi prin care se alocă sume pentru a întâmpina venirea pe lume a nou-născuţilor au început să îşi producă efectele.

Prin cele două acte normative sunt prevăzute stimulente financiare pentru ghimbăşenii care se căsătoresc prima oară, respectiv 1.500 de lei, dar şi pentru fiecare copil născut (2.500 de lei/copil).

În cazul ambelor hotărâri de consiliu local, sumele se acordă doar în situaţia în care cel puţin unul dintre soţi are domiciliul în Ghimbav de cel puţin cinci ani.

Viceprimarul Ghimbavului, Ionel Fliundra, a specificat într-o conferinţă de presă, că „pentru nou-născuţi, ne-am gândit la suma de 2.500 de lei, pentru că ea poate să acopere măcar contravaloarea unui cărucior. De la intrarea în vigoare a actului normativ, respectiv 27 iulie 2017, au fost depuse şase solicitări de plată, din care s-au plătit două. Bugetul alocat pentru acest an pentru derularea acestui program este de 100.000 de lei, luând în calcul un număr de 40 de naşteri”.

În ceea ce priveşte programul „prima căsătorie”, bugetul total pentru 2017 este de 75.000 de lei, fiind luate în calcul 50 de căsătorii până la sfârşitul anului, iar până acum au fost depuse opt cereri.

Comentarii

Ultimă oră