Sari la conținut

Grădiniţele cu program prelungit, la mare căutare

În anul şcolar 2011-2012, Inspectoratul Şcolar al Judeţului (IŞJ) Braşov oferă 18.047 de locuri în instituţiile de învăţământ preşcolar din judeţ, cu aproximativ 400 mai multe decât în 2010.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct, prof. Vasilica Diaconu, numărul de locuri din grădiniţe acoperă nevoile de şcolarizare, motiv pentru care  părinţii nu au motive de îngrijorare în acest sens. „Pentru copiii de trei ani, care intră în grupa mică, avem 3.711 de locuri.  În perioada 1 mai-1 iunie, părinţii care au copii înscrişi la o grădiniţă trebuie să confirme dacă aceştia rămân sau nu în respectiva instituţie, iar în perioada 1 iunie - iulie se fac înscrierile pentru grupa mică”, a declarat prof. Diaconu.
Cereri pentru program prelungit.   Ea a precizat că rezultatele finale privind înscrierile vor fi centralizate până în data de 5 iulie, iar în perioada 20-25 august se va desfăşura o nouă etapă de înscrieri, pentru părinţii care, din diferite motive, nu şi-au înscris copiii la grădiniţă în etapele anterioare. Noi recomandăm părinţilor să îşi înscrie copiii la cea mai apropiată grădiniţă de casă, proximitatea fiind şi unul dintre criteriile de admitere a preşcolarilor”, a mai spus Diaconu. Ea a precizat că şi anul acesta extrem de  căutate sunt grădiniţele cu program prelungit (unde copiii sunt lăsaţi câte opt ore pe zi), conducerile instituţiilor depunând la IŞJ cereri de suplimentare a numărului de locuri. „Avem 507 grupe cu program normal (patru ore pe zi), 250 de grupe cu program prelungit şi 13 grupe cu program săptămânal (unde copiii sunt duşi lunea şi luaţi acasă vinerea)”, a mai afirmat Diaconu.

Comentarii

Ultimă oră